Forlystelsespark har svært ved at fremrykke åbning trods tilladelse

Selvom de tripper for at komme i gang i Djurs Sommerland, fastholder de genåbningen den 11. juni.

Der kommer ikke fart i hverken Piraten, Dragekongen eller Juvelen de kommende dage.

Det kommer nemlig ikke til at få betydning for Djurs Sommerland, at politikerne på Christiansborg har udvidet genåbningens fase to.

- Det betyder ikke noget i forhold til, hvornår vi åbner op. Det er fint for vores kolleger, zoologiske haver og så videre, at de kan åbne op, men konkret kommer det ikke til at betyde noget for os nu her, siger Henrik B. Nielsen, administrerende direktør i Djurs Sommerland.

Djurs Sommerland ligger ved Nimtofte på Djursland.
Djurs Sommerland ligger ved Nimtofte på Djursland.

Dermed hedder åbningsdatoen for Djurs Sommerland fortsat den 11. juni.

Folketingets partier blev ellers sent onsdag aften enige om at udvide fase to af genåbningen af landet til blandt andet også at omfatte forlystelsesparker, museer, biografer og zoologiske haver.

Oprindeligt var åbningen af Djurs Sommerland planlagt til den 2. maj. Det blev siden skubbet til den 20. maj, og derefter så til den 11. juni. Og den plan holder man fast i, da det ikke er bare sådan lige at genåbne den store forlystelsespark ved Nimtofte på Djursland.

Genåbning i Østjylland

Afventer retningslinjer

- Det passer med vores ansatte, klargøring og så videre. Det kan vi ikke bare rykke 10 dage, fordi vi har mulighed for det. Det kan ikke lade sig gøre, siger Henrik B. Nielsen og efterlyser klare retningslinjer fra sundhedsmyndighederne at arbejde ud fra.

 - Vi skal afvente en afklaring om, hvordan det skal foregå med forlystelsesparker. Det er vi nødt til at finde ud af inden, siger Henrik B. Nielsen og fortæller, at de allerede har gjort meget for at minimere smitterisikoen i parken. 

- Og det skal vi selvfølgelig have tryktestet, inden vi åbner op.

Den 11. juni åbnes der så op for gæsterne, og ifølge direktøren vil det meste være som det plejer.

Djurs Sommerland har en plan for, hvordan forlystelsesparken kan åbnes på en forsvarlig måde. Det indebærer for eksempel skiltning, som vi kender det fra supermarkeder.
Djurs Sommerland har en plan for, hvordan forlystelsesparken kan åbnes på en forsvarlig måde. Det indebærer for eksempel skiltning, som vi kender det fra supermarkeder.

- Vi kommer til at åbne med en park, som minder meget om, hvad vi har gjort tidligere - dog skal vi sørge for, at gæsterne holder afstand. Det skal være en sikker oplevelse for både gæster og personale, så det hele drejer sig om at skabe nogle rammer, så vi kan lave en ansvarlig åbning, siger Henrik B. Nielsen.

Udvidelsen af fase to har blandt andet fået kunstmuseet Aros til at annoncere, at det åbner i morgen, fredag, mens Naturhistorisk Museum i Aarhus og Den Gamle By åbner på mandag. Tirsdag åbner Museum Jorn i Silkeborg, mens Museum Østjylland endnu ikke har fastsat en dato, men dog forventer en åbning senest den 2. juni.

VIDEO: Her kan du se mere om, hvordan Djurs Sommerland har forberedt sig til at åbne, og hvilke forholdsregler de tager for at undgå smittespredning. Videoen er fra den 4. maj.

Fase 2 bliver udvidet med:

Aarhus Lystbådehavn

Lort i vandet: - Hold jer fra at bade!

djrus marias piger

play 35 skyl på tre dage - skybrud pøser ned over Danmark

VIA University College Aarhus

Status efter store optagelsesdag: Stadig flere søger mod Aarhus

Faste vaccinationssteder på vej

Endnu en kommune åbner for vaccination uden tidsbestilling

IMG_0950

Mountainbikerytter kørt på hospitalet efter grimt styrt i skoven

20200912-154735-A-1920x1280we

- Det er et trafikuheld i slowmotion, siger formand om nye optagelsestal

Dagens mest læste