Forening: Fred Kalø Vig!

Forslag skal beskytte naturskønt område

Bølgende bakker og vand ligeså langt øjet rækker. Naturen omkring Kalø Vig på Djursland er så betagende og bevaringsværdig, at den skal sikres for fremtiden.

Det mener Danmarks Naturfredningsforening, som netop har fremlagt et forslag om at frede en del af landskabet. Fredningsforslaget dækker over området fra Landevejen ved Rodskov og ud mod Kalø Vig.

Landskabet er til stor glæde for de mennesker, der dagligt passerer, fortæller fredningsleder i Danmarks Naturfredningsforening, Birgitte Bang Ingrisch:

- Udsigten ud over Kalø Vig er så smuk en perle, at det er oplagt, at den må bevares. Og hele området bærer så stor en kulturhistorisk værdi, at byggeri i området ville være en katastrofe.

Hvis det står til naturfredningsforeningen skal området omkring Kalø Vig fortsat kun bestå af natur og små landsbyer.

Forslaget om at frede området mellem Landevejen og Kalø Vig er langt fra nyt. Allerede i 1950'erne var der planer om at frede en større del af naturlandskabet, men planen blev aldrig udført i sin helhed. Kun mindre områder er gennem tiden blevet fredet.

Årsagen til, at forslaget kommer netop nu er ifølge Danmarks Naturfredningsforening, at Syddjurs Kommune planlægger, at op mod 400 hektar af området på sigt skal byuddvikles.

- Disse visioner er indarbejdet i kommuneplanen og er klar til realisering den dag, de nødvendige tilladelser fra Naturstyrelsen er på plads, siger fredningsleder Birgitte Bang Ingrisch.