Fødevarestyrelsen lukker ulovligt østjysk hjemmeslagteri

Fødevarestyrelsens Rejsehold har sent tirsdag beslaglagt kødprodukter fra dyr, der er slagtet under uhygiejniske forhold i et parcelhus i Trustrup på Djursland.

Tre grisekroppe, et rullepølsekogeri og et røgeri med bacon og griseører.

Det var, hvad mødte Fødevarestyrelsens Rejsehold, da de sent tirsdag kom på uanmeldt besøg i garagen til et parcelhus på Århusvej i Trustrup på Djursland. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Slagteriet er ikke registreret hos Fødevarestyrelsen, og der er dermed ikke ført den lovpligtige kontrol med dyreslagtningen og håndteringen af hygiejne, nedkøling og skadedyrssikring.

TV2 ØSTJYLLAND har været i kontakt med ejerne af huset på Århusvej, og de vil hverken be- eller afkræfte, at de har drevet slagteri.

Dog siger de, at det er for meget sagt at kalde det et slagteri, og at de slet ikke ejer en garage, men derimod en carport.

Ifølge Fødevarestyrelsens pressemeddelelse er selve slagtningerne sket på lokale landbrug uden den lovpligtige dyrelægekontrol, og det kan derfor ikke afvises, at dyrene var syge, da de blev slagtet.

Derudover skriver Fødevarestyrelsen, at ejeren af slagteriet tidligere er blevet fradømt retten til at drive fødevarevirksomhed. Og at han oplyser, at han har slagtet mellem 10 og 15 grise samt en ko.

Fødevarestyrelsen opfordrer alle, der har købt kødprodukter fra det ulovlige slagteri på Århusvej i Trustrup til straks at smide varerne ud, da de kan være sundhedsskadelige.

politibil20181215-024410-L-1920x1281we

Fest i klub blev opdaget: Gæster flygtede fra politiet

auh

playNy covid-bemanding betyder aflyste operationer

Minkaflivning

Estimat peger på hastig spredning af muteret coronavirus

Aarhus Arrest Lisbet Nielsen Bjarne Østergaard Madsen selvmord arkivfoto 2009

Terrorsigtet blev nedværdiget af personale i fængsler

Gråvejr regnvejr regn

Grå og våd weekend venter østjyderne

Skovgårdsparken er ikke længere på regeringens ghettoliste

Skovgårdsparken er strøget af ghettolisten: Parviz risikerer stadig at miste sin bolig