Fire personer anholdt - sigtet for drab på savnet mand

Østjyllands Politi har tirsdag anholdt fire personer, der tirsdag eftermiddag fremstilles i grundlovsforhør sigtet for at have slået en 40-årig mand ihjel.

13.50: Opdateret med oplysninger om, at den udbrændte bil, som politiet undersøgte mandag, er Frank Dan Nørgaard Jørgensens.

Fire personer blev mandag aften anholdt på en adresse ved Nimtofte og sigtet for at have slået den 40-årige Frank Dan Nørgaard Jørgensen fra Djursland ihjel.

Han har siden lørdag været efterlyst af politiet, som mandag understregede, at han ikke var mistænkt for noget kriminelt, men at familien var bekymret for, hvor han var.

De fire, der blev anholdt ved Nimtofte, er en en 39-årig kvinde, en 23-årig kvinde, en 25-årig mand og en 39-årig mand.

De er alle sigtet for manddrab samt forsætlig ildspåsættelse af en varebil, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse, der er udsendt tirsdag.

- En intensiv efterforskning har frembragt bestyrket mistanke om, at den savnede Frank Nørgaard har været udsat for en forbrydelse i form af, at han er blevet dræbt. Efterforskningen førte til, at Østjyllands Politi mandag aften kl. 21.02 foretog en koordineret anholdelsesaktion på en adresse i Nimtofte på Djursland, skriver politikredsen.

Aktion ved Nimtofte

Tirsdag har politiet været til stede på en adresse ved Nimtofte, hvor en ejendom er afspærret, og personer i heldragter og med mundbind undersøger grunden.

Politiet er tirsdag til stede på en adresse ved Nimtofte. Om undersøgelserne har forbindelse til efterforskningen af det ifølge politiet formodede drab på 40-årige Frank Nørgaard, vil Østjyllands Politi forud for grundlovsforhøret hverken be- eller afkræfte.
Politiet er tirsdag til stede på en adresse ved Nimtofte. Om undersøgelserne har forbindelse til efterforskningen af det ifølge politiet formodede drab på 40-årige Frank Nørgaard, vil Østjyllands Politi forud for grundlovsforhøret hverken be- eller afkræfte. Foto: Presse-fotos.dk

Østjyllands Politi ønsker ikke at bekræfte, om indsatsen tirsdag har forbindelse med efterforskningen af Frank Dan Nørgaard Jørgensens forsvinden, som altså ifølge politiet ligner en mordsag. 

-Det kan vi ikke sige mere om, siger Anne Tiedemann, kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun bekræfter, at politiet ikke har fundet Frank Dan Nørgaard Jensen.

Den udbrændte bil

Mandag blev en udbrændt Mercedes Vito fundet på Gl. Fjellerupvej ved Vivild på Djursland. 

Den udbrændte bil var af samme mærke og model som Frank Dan Nørgaard Jensen kørte i.

Den udbrændte bil, politiet mandag undersøgte ved Gl. Fjellerupvej på det nordlige Djursland, tilhører den savnede.
Den udbrændte bil, politiet mandag undersøgte ved Gl. Fjellerupvej på det nordlige Djursland, tilhører den savnede. Foto: Øxenholt Foto

Politiet undersøgte dagen igennem området, men de kunne ikke mandag fastslå, hvorvidt der var tale om den efterlystes bil.

Tirsdag eftermiddag bekræfter Østjyllands politi dog over for Ritzau, at bilen er hans bil.  

De fire personer, der tirsdag klokken 14 fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Randers, er foruden manddrab også sigtet for med forsæt at have sat ild til en varebil.

Anklagemyndigheden vil begære lukkede døre til grundlovsforhøret, skriver Østjyllands Politi i deres pressemeddelelse.

Politiet er fortsat meget interesserede i at høre fra vidner, som kan have oplysninger om den savnede person og dennes køretøj. Politiet kan kontaktes på telefon 1 1 4.

Det har tidligere fremgået, at Frank Dan Nørgaard Jørgensen er 45 år. Det er ikke korrekt. Hans alder er 40 år, hvilket er rettet i artiklerne om hans forsvinden.