Fandt pistol og bombe

En 33-årig mand er sigtet for adskillige forhold, efter politi under en ransagning blandt andet fandt en krysantemumbombe og en automatpistol

Foto: Google Maps

En 33-årig mand fra Ryomgård blev fredag anholdt, og han er sigtet for tyveri, indbrud, og for at være i besiddelse af en krysantemumbombe og en skarpladt kaliber 22 automatpistol.

- Efter en regulær efterforskning fandt vi frem til den 33-årige, siger vicepolitiinspektør Claus Danø fra lokalpolitiet i Randers.

Manden blev anholdt fredag i Ryomgård, og det var ved en ransagning af hans bopæl, at politiet fandt våbnene.

Den 33-årige fremstilles lørdag i grundlovsforhør ved Retten i Randers, hvor han er sigtet for:

To forhold vedrørende indbrud i en skole, to forhold vedrørende tyveri af dieselolie for cirka 19.000 kroner ved brug af stjålet dieselkort, to forhold vedrørende indbrudstyverier begået natten til fredag, hvor der er stjålet koster samt overtrædelse af straffelovens § 192a, da han ved ransagning var i besiddelse af en krysantemumbombe og 1 skarpladt kaliber 22 automatpistol.

Se: Fængslet for ulovlige våben

Udover pistolen og krysantemumbomben fandt politiet også en "større mængde koster" på mandens bopæl.

Politiet kender den 33-årige mand i forvejen, og det er ikke længe siden, at han sidst var en tur bag tremmer.

- Han blev løsladt i februar, og det er vores vurdering, at de ting, han er sigtet for, alle er sket siden løsladelsen, siger Claus Danø.

Ifølge politiet har manden været alene om tyverierne og indbruddene, og efterforskningen går derfor ikke i retning af, at der er medgerningsmænd.