Endnu en plejehjemsbeboer indlagt: Nu skal alle testes igen

En ny beboer på plejecentret Søhusparken i Ebeltoft er smittet og indlagt med covid-19.

Covid-19 har skabt store udfordringer på plejecentret Søhusparken i Ebeltoft. I slutningen af marts kom det frem, at to beboere herfra var blevet smittet. Siden er den ene blevet raskmeldt, og den anden i bedring. Men nu er den gal igen.

Det fortæller Syddjurs Kommune på Facebook.

quote På baggrund af det nye tilfælde vil alle beboere i samme hus og alle medarbejdere, der har haft sin gang i huset, blive testet så hurtigt som muligt.

Syddjurs Kommune

En ny beboer er nemlig blevet smittet.

- Beboeren blev mandag indlagt på Regionshospital Randers med andre symptomer end COVID-19. På hospitalet blev beboeren testet rutinemæssigt og er positiv for COVID-19. Beboeren er fra samme hus, hvor to beboere tidligere blev testet positive, skriver kommunen.

Alle skal testes

På baggrund af det nye tilfælde har sundhedsberedskabet i Syddjurs besluttet at teste alle dem, som tidligere er blevet testet for covid-19.

- På baggrund af det nye tilfælde vil alle beboere i samme hus og alle medarbejdere, der har haft sin gang i huset, blive testet så hurtigt som muligt. Dette gælder også medarbejdere, som tidligere er blevet testet, lyder det fra kommunen.

På Facebook bakker borgere op om den beslutning.

- Det er trist, og godt det er opdaget - jeg tænker, man bør teste alle - også de der er testet tidligere, både fordi det sker, at en test er forkert, og fordi de kan være blevet smittet. Medarbejdere kommer jo andre steder end på Søhusparken - de har også et fritidsliv, hvor de kan være blevet smittet, skriver en blandt andre.

VIDEO: I indslaget her kan du høre, hvordan plejehjemmet forholdt sig til, at to beboere tidligere var smittet med COVID-19. Nu er en ny altså ramt. Indslaget er fra den 31. marts.

Beboerne vil blive holdt i karantæne, indtil der er kommet svar på tests.

Alle pårørende til de pågældende beboere er blevet underrettet, oplyser Syddjurs Kommune.

Fandt ikke årsag

Ved det første smittetilfælde lykkedes det ikke kommunen at finde frem til årsagen til, at beboerne blev ramt. 

- Det ved vi ikke. De kan i princippet være blevet smittet inden besøgsforbuddet. Den ene har også været på et skadestuebesøg. Eller der kan være raske smittebærere, sagde chef for Sundhed og Omsorg i Syddjurs Kommune, Ingelise Juel, den 31. marts til TV2 ØSTJYLLAND.

Besøgsforbud

De ansatte følger ifølge Ingelise Juel myndighedernes retningslinjer under coronaepidemien for at undgå at smitte beboere.

- Medarbejdere med selv let forkølelse eller influenzasymptomer bliver sendt hjem for at undgå at smitte beboere og hinanden. Alle forskrifter bliver fulgt, sagde Ingelise Juel.

Fast team skulle passe

Ved det tidligere smittetilfælde besluttede kommunen, at beboerne skulle plejes af et fast team, der bruger værnemidler som masker, overtrækskitler og handsker - og generelt følger myndighedernes retningslinjer.

- Vi er meget opmærksomme på, at der kan være bekymring blandt pårørende, og vi prøver at sikre en god kommunikation med dem og fortælle, at vi håndterer sådan en situation efter retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen, lød det dengang fra Ingelise Juel.

Borgmester Ole Bollesen udtalte dette i en pressemeddelelse:

- Jeg er ked af at høre, at to af vore beboere på et plejecenter er smittede. Heldigvis har de indtil videre lette symptomer. Vores personale følger situationen tæt, og vi gør alt, hvad vi kan for at sikre, at smitte ikke spredes. Mine tanker går til de pårørende, som naturligvis har det svært i en situation, hvor deres nære er i karantæne.

Siden blev den ene altså meldt rask og den anden i bedring. 

Her kan du se Sundhedsstyrelsens råd til, hvordan du kan forebygge smitte af ny coronavirus.
Her kan du se Sundhedsstyrelsens råd til, hvordan du kan forebygge smitte af ny coronavirus. Foto: Sundhedsstyrelsen
Lige nu
corona

liveblog COVID-19 LIVE: Forsker: Lyntest ved køkkenbordet kan fange smittede

skaermbillede_2020-02-08_kl._19.49.05.jpg

Vil udnytte corona-nedlukning: Vejarbejde udvides

Vaccine

play For få bliver vaccineret: Bookingsystem spænder ben for ældre

politibil

Hjalp du en ung kvinde hjem nytårsnat? Politiet leder efter dig

Grenaa-Anholt Færgefart

play Skibet er ladet med vacciner: Lige nu får øboere stikket

130220_roegfri_psyk.jpg

Psykiatri Listen ude af regionsrådet: Eks-formand er ærgerlig