En stor bjørne-krammer: Siku møder sin onkel for første gang

Siku er blevet voksen og skal flytte sammen med de andre voksne hanner i dyreparken

01:38

Isbjørnen Siku fra Skandinavisk Dyrepark på Djursland er i denne tid ved at lære de voksne hanner i dyreparken bedre at kende. Det sker, fordi de lige om lidt skal bo sammen.

Derfor har Siku den seneste tid lært Nanok, Sikus far, bedre at kende, og de to er af flere gange blevet sat sammen i samme indhegning, og nu er turen så kommet til, at Siku og Nuuk, Sikus onkel, præsenteres for hinanden. 

Læs også Isbjørnen Siku flytter ind hos de voksne hanner

Isbjørnen Siku blev kendt i det meste af verden, da han som helt ung blev fjernet fra sin mor, der ikke kunne producere mælk. Derfor måtte de ansatte i dyreparken made den lille isbjørn med flaske. Siden er der sket meget med den snart femårige isbjørn på cirka 480 kilo, og Siku skal nu til at flytte fra de trygge rammer hos sin mor og søster og ind hos de andre store hanner hos Skandinavisk Dyrepark.

03:31

Her kan du se, hvordan det gik for sig, da Siku for et par uger siden blev præsenteret for sin far, Nanok.

Luk video

Derfor har Siku først lært Nanok bedre at kende. Det er sket på den måde, at de to isbjørne har mødtes en times tid dagligt gennem nogle dage. Og det samme skal Siku og Nuuk så igennem nu, hvor første møde mellem de tø isbjørne fandt sted mandag formiddag.

- I dag skal Siku møde sin onkel for første gang, og vi starter med at give dem noget at spise, så de har lidt i maven, inden de får lov til at rende sammen, fortalte Frank Vigh-Larsen, direktør i Skandinavisk Dyrepark, kort tid inden, de to isbjørne blev præsenteret for hinanden.

Når de tre bjørne har lært hinanden godt at kende, er det planen, at de skal bo sammen, og om nogle måneder udvides flokken af hanner, når en avls-han flytter til dyreparken.

Ifølge Frank Vigh-Larsen gik dagens møde mellem Siku og Nuuk helt efter planen.

Du kan se mere fra mødet mellem de to voksne isbjørne i videoen øverst på siden.

Og har du lyst til at se mere om Siku og tvillingerne Nanu og Nunu, kan du gøre det her og her.