Elevers fremtid på skolen er usikker efter voldsom brand

Det er endnu uklart, hvad der skal ske med eleverne på Rønde Efterskole, der efter en brand fredag aften ikke længere kan bo på skolen.

Eleverne på Rønde Efterskole går en usikker fremtid i møde, efter den gamle hovedbygning nu er ubeboelig. Fredag brød en voldsom brand nemlig ud i taget, og hele tredje etage udbrændte.

I bygningen havde mange elever deres værelser, så nu mangler de et hjem.

- Der er ikke umiddelbart andre steder på Rønde Høj- og Efterskole, hvor de kan bo, for der er fyldt. Vi arbejder på at finde andre løsninger, siger bestyrelsesformand Bitter Rasmussen til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun og ledelsen på skolen holder her til eftermiddag møde om den kommende tid. I første omgang har eleverne fået at vide, at de ikke skal møde tilbage på efterskolen søndag som vanligt.

Får besked mandag

I løbet af mandag får eleverne efter planen en melding om, hvad der skal ske.

- Der ligger også et par klasselokaler i den skadede bygning, men de er det mindste problem at finde erstatninger for. Det største problem er, hvor eleverne skal bo, siger Bitter Rasmussen.  

quote Vores brandefterforskere skal kigge nærmere på skolen og branden i morgen. Der er dog intet, som tyder på, at branden er påsat.

Jes Frederiksen, Østjyllands Politi

Hun var fremme ved efterskolen fredag aften kort efter kl. 20, hvor branden brød ud.

- Nogle af de elever, der er på efterskolen i weekenden, opdager, at der er brand i taget. De får lynhurtigt aktiveret, at alle kommer ud af bygningerne og bliver samlet i hallen, sagde hun lørdag til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Bestyrelsesformand Bitter Rasmussen fortalte lørdag, at hun og ledelsen arbejder hårdt på at få efterskolen og dens elever bedst muligt videre.

Intet tyder på en påsat brand

Efter at have tjekket elevlisterne grundigt igennem, kunne de konstatere, at alle var i sikkerhed.

Østjyllands Politi ved endnu ikke meget om, hvad der er gået forud for branden.

- Vores brandefterforskere skal kigge nærmere på skolen og branden i morgen. Der er dog intet, som tyder på, at branden er påsat, siger Jes Frederiksen, der er vagtchef, til TV2 ØSTJYLLAND.

Fredag aften, efter eleverne var kommet i sikkerhed, blev de fragtet med bus til Rønde Idrætscenter. Her fik dem, der ønskede det, psykologhjælp, inden alle blev afhentet af deres forældre.

VIDEO: Det var en voldsom brand, der hærgede efterskolen på Djursland fredag aften. 

Trist for alle i byen

Selvom der ikke skete nogen personskade, er situationen stadig meget trist for alle med et forhold til efterskolen.

- Det stod helt i flammer. Det er sørgeligt, for noget af det er nybygget, og hele underetagen er lige restaureret. Og det er så trist, at børnene nu ikke har deres skole mere. Men det var godt, at der ikke var nogen, der omkom, sagde Agnete Greibe, der bor i nærheden af efterskolen, i går til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Det var meget voldsomt. Der stod høje flammer op, og de stod og sprøjtede fra begge sider for at inddæmme det, så godt de kunne.

Agnete Greibe, Rønde, lørdag

Efter at have læst om branden, gik hun fredag aften derhen for at se, hvor galt det stod til. Og der måtte hun konstatere, at det var ret galt.

- Det var meget voldsomt. Der stod høje flammer op, og de stod og sprøjtede fra begge sider for at inddæmme det, så godt de kunne, lød det fra hende lørdag.

Agnete Greibe var til stede, mens brandvæsenet forsøgte at få branden under kontrol.
Agnete Greibe var til stede, mens brandvæsenet forsøgte at få branden under kontrol.
Vaccine

Vaccineeksperiment forløb gnidningsfrit

inger_kjaer_hoejbjerg_0

Vildskov vækker følelser: - Debatten har en hård og uforsonlig tone

Slik-drenge

play Da nattelivet lukkede ned, blev de slik-pushere

20201026164010681_1000.jpg

Overlæge forbereder sig på flere smittede: - Formentlig mindre mandefald denne gang

Skærmbillede 2021-02-26 kl. 13.08.45

Kommune indfører særlige corona-tiltag ved populær bro

politibil

Politiet offentliggør billeder af mistænkt efter røveri