Elever løber i 24 timer for at samle ind til udsatte børn

Tirstrup Efterskole skovler tusinde af kroner ind til et godt formål

02:27

Hvis du holder til i området omkring Tirstrup Efterskole, skal du ikke blive bekymret, hvis der render nogle unge mennesker rundt på vejene her til aften.

Det er 110 elever fra Tirstrup Efterskole, der i dag klokken 12.00 påbegyndte et 24-timers løb, hvor formålet er at løbe så mange kilometer som overhovedet muligt. 

Læs også Efterskolernes dag: Simon vil gøre som sin mor

Eleverne skulle selv skaffe sponsorer, så de kunne løbe for velgørenhed, og nu får de penge for hver kilometer, de løber. De går ubeskåret til Børnehjælpsdagen, der hjælper udsatte børn og unge.

- Det er bare en fed ting at gøre med sin efterskole, siger Viktoria Kilsgaard, der er elev på skolen.

Og selv om eleverne naturligvis må holde alle de pauser, de vil, i løbet af de 24 timer, er der store ambitioner for løbet. Jo flere kilometer, jo flere penge bliver der samlet ind. 

Læs også Stigning på 23 procent: Østjyske unge elsker efterskolen

Mange af dem håber på at nå ’Klub 100’ – altså at gennemføre 100 kilometer løb på de 24 timer. En stor mundfuld – og måske også for stor, tror deres lærer.

- Der er rigtig mange i år, der tror, de kan det, og det håber jeg, de kan, men jeg tror, at mange af dem bliver klogere, siger Mathias Mustonen Schjødt, der er lærer på Tirstrup Efterskole.

Mindre kan nu også gøre det. 

Læs også Store Tudedag på de østjyske efterskoler

- Formålet er at give eleverne en fantastisk mulighed for at udfordre sig selv personligt og fysisk, og så samler vi ind til et godt formål, siger Mathias Mustonen Schjødt.

Men frem til i morgen klokken 12.00 kan 110 elever på skift findes på en 4,7 kilometer lang rundstrækning nær efterskolen, som bliver lyst op i løbet af aftenen og natten af bålpladser langs ruten.

Status klokken 22.30 var, at eleven Holger Jarlak havde løbet 66 kilometer - så de 100 kilometer er i hvert fald inden for rækkevidde for ham. 

01:18

Hør fra Holger Jarlak her. 

Luk video

Se mere i indslaget øverst i artiklen.