Efterskole brændte ned: - Det var meget voldsomt

Efter en større brand på en efterskole, står bestyrelsesformanden tilbage med en lang række udfordringer.

Den nedbrændte bygning er meget medtaget i øjeblikket.

Fredag aften bød ikke på afslapning for Bitter Rasmussen. Hun er bestyrelsesformand for Rønde Efterskole, der lidt før klokken 20 brød i voldsom brand.

Læs også Kæmpe brand på efterskole: Politi og brandvæsen massivt til stede

- Nogle af de elever, der er på efterskolen i weekenden, opdager, at der er brand i taget. De får lynhurtigt aktiveret, at alle kommer ud af bygningerne og bliver samlet i hallen, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Lige nu er vi ikke sikre på ret meget, men vi arbejder på højtryk for at finde ud af, hvad der skal ske de kommende dage.

Bitter Rasmussen, Bestyrelsesformand, Rønde Efterskole

Efter at have tjekket elevlisterne grundigt igennem, kunne de konstatere, at alle var i sikkerhed. Østjyllands Politi ved endnu ikke meget om, hvad der er gået forud for branden.

01:13

Bestyrelsesformand Bitter Rasmussen arbejder i øjeblikket hårdt på at få efterskolen og dens elever bedst muligt videre.

Luk video

- Der er intet, som tyder på, at branden er påsat. Vi har dog endnu ikke kunnet komme ind i bygningen med vores teknikere på grund af nedstyrtningsfare, så derfor kan jeg ikke sige noget om årsagen, siger Jes Frederiksen, der er vagtchef, til TV2 ØSTJYLLAND.

Bygningen brændte så meget ned, at efterskolen i øjeblikket er ubeboelig. Derfor måtte eleverne sendes hjem.

00:33

VIDEO: Bygningen var i voldsomme flammer.

Luk video

- Der skete det i løbet af aftenen, at vi fik kontakt med forældrene til alle efterskoleeleverne. Forældrene kørte til Rønde Idrætscenter, hvor eleverne var blevet fragtet ned med bus. Så blev de afhentet af forældrene der, så alle efterskoleeleverne er hjemme hos deres forældre, siger Bitter Rasmussen.

Usikkerheden er stor

Selvom der ikke skete nogen personskade, er situationen stadig meget trist for alle med et forhold til efterskolen.

- Det stod helt i flammer. Det er sørgeligt, for noget af det er nybygget, og hele underetagen er lige restaureret. Og det er så trist, at børnene nu ikke har deres skole mere. Men det var godt, at der ikke var nogen, der omkom, siger Agnete Greibe, der er bor i nærheden af efterskolen.

Efter at have læst om branden, gik hun fredag aften derhen for at se, hvor galt det stod til. Og der måtte hun konstatere, at det var ret galt.

Agnete Greibe var til stede, mens brandvæsenet forsøgte at få branden under kontrol.

- Det var meget voldsomt. Der stod høje flammer op, og de stod og sprøjtede fra begge sider for at inddæmme det, så godt de kunne, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

På idrætscenteret, hvor elever blev kørt til, stod krisepsykologer klar for at tage hånd om de unge mennesker, der undslap flammerne.

Selvom det heldigvis ikke endte så galt, som det kunne have gjort, så står bestyrelsesformanden tilbage med en lang række udfordringer.

Læs også Store skader efter voldsom brand på efterskole

- Lige nu er vi ikke sikre på ret meget, men vi arbejder på højtryk for at finde ud af, hvad der skal ske de kommende dage, så vi så hurtigt som muligt kan komme tilbage til normal skolehverdag, siger Bitter Rasmussen.