Efter seks uger med kogepåbud: Nu kan vandet atter drikkes

Nu kan borgerne i Knebel atter drikke vandet fra hanerne uden at koge det først. Kogepåbuddet for Knebel Vandværk er mandag ophævet

I seks uger har cirka 500 hustande i Knebel skulle koge deres vand, inden de har drukket af det, men i dag, mandag, er kogepåbuddet blevet ophævet, og borgerne kan derfor igen drikke vandet fra hanerne.

Dog anbefaler Syddjurs Kommune, at de ejendomme, der var omfattet af kogeanbefalingen, får gennemskyllet deres vandinstallationer grundigt for at mindske en eventuel tilstedeværelse af ’gammelt’ forurenet drikkevand, oplyser Syddjurs Kommune. 

Ifølge Niels Wermuth, formand for Knebel Vandværk, er kogepåbuddet blevet ophævet mandag morgen. Borgerne har siden den 11. september måtte koge drikkevandet, men det er altså slut nu.

- Der har været forurening og urent drikkevand i rør i hele byen, siger Niels Wermuth om årsagen til, at det har taget seks uger at få tingene bragt i orden.

Ophævelsen af kogepåbuddet er sket efter flere opfølgende drikkevandskontroller fra Knebel Vandværk, hvorefter Syddjurs Kommune i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed har valgt at ophæve forbuddet.

Vandforsyningen fra Knebel Vandværk skal til og med uge 50 følge et skærpet analyseprogram for at overvåge drikkevandskvaliteten fra vandværket og ude i husstandene.

Lige nu
Museum Jorn

liveblog COVID-19 LIVE: Museum holder årets første fysiske udstilling

_DSC0615

Lig fundet i Brabrand Sø: Identificeret som forsvundet kvinde

Munkholm afsnit 1 DIGI

play Serie: Tidligere zoo-ejer slipper ikke helt sit livsværk endnu

IMG_9055

Vil tælle alle landets edderfugle

Isabella og Moffe

VIDEO: Efter et år i isolation får Moffe endelig sin vaccine

Bertram Lyng Engelsted Jarkilde og Oskar Duvier Mehlbye

play De har forberedt sig i et år: Nu får Bertram og Oskar deres store drøm opfyldt