Efter Ree Park-tragedie: Vil avle endnu et næsehorn

Ree Park har mistet deres næsehornskalv, men vil nu avle en ny

Den kun lidt over to måneder gamle sorte næsehornskalv Shaya, der slog sine folder i Ree Park, døde på tragisk vis i går – sandsynligvis som følge af et slag efter et hændeligt uheld, der satte hendes nyrer ud af kraft.

Men i stedet for at dvæle i sorgen er Ree Park stærkt opsatte på, at Shayas mor Bashira skal være mor endnu engang.

- Det er absolut aktuelt. VI har haft møde i dyreafdeling her til morgen, og afdelingens første og største prioritet nu er at få Bashira drægtig igen, siger direktør i Ree Park Jesper Stagegaard til TV2 ØSTJYLLAND. 

Bashira har i alt to gange avlet succesfuldt i Ree Park – den ene altså med gårsdagens tragiske udgang. Men det er planen, at det også er Shayas far, der skal være far til en ny unge.

Rent lavpraktisk skal Bashiras afføring undersøges for at måle hendes hormonniveau, og når hun er i højbrunst vil hun blive sat sammen med hannen.

- Det er en truet dyreart, så vores fornemmeste opgave med de her dyr er at få så meget ud af dem som overhovedet muligt. Vi skal ikke spilde tiden. Hvis vi kan få en parring i den kommende måned, vil det betyde fødselstid omkring juletid 2018, da det sorte næsehorn er drægtigt i 15 måneder, siger Jesper Stagegaard. 

Han forventer, at missionen kan lykkes, da Bashira både i forbindelse med en fødsel i 2015 samt i forbindelse med fødslen af Shaya i juli 2017 har vist sig som et særdeles medgørligt sort næsehorn.

- Det er vilde dyr, vi har med at gøre, så nogle gange skal der virkelig lirkes med tingene for, at det lykkes. Men med den måde Bashira normalt har opført sig på, regner vi med, at hun hurtigt vil gå i brunst, siger direktøren.

Skulle det lykkes for Bashira at blive drægtig, er det nærliggende at spørge om, hvorvidt der skal foretages ekstra sikkerhedsforanstaltninger, så Bashira og Ree Park ikke skal miste endnu en unge.

- Vi får en række interne møder, hvor vi vender situationen igen. Efter alt at dømme er det et hændeligt uheld, vi aldrig kan gardere os imod. Vi snakker om dyr på over et ton, og når sådan nogle af den ene eller anden grund pludselig vender sig, skal der ikke ret meget til, siger Jesper Stagegaard. 

Her er video fra Shayas fødsel tilbage i juli. 
20210224-202114-L-1920x1279we

SSI: Det går bedre med smittetallene end ventet

Grafik 1000 sure sygeplejersker Still

play Ulige løn for kvinder skyldes 50 år gammel lov

20210302-134116-L-1920x1280we

liveblog COVID-19 LIVE: Mistrivsel bekymrer Radikale - presser på for skoleåbning

IMG_3373

play Line er træt af ulige løn: 10.600 sygeplejersker har skrevet under

20191202-114229-L-1920x1279we

Østjysk politiker indgår forlig i injuriesag

080321 Mænd i børnehaven VTR 1930 Still 2

Thomas er pædagog: Nu skal han have flere mandlige kolleger