Ebeltoft slår alle andre

Ebeltoft er i den gule førertrøje, når det gælder salget af sommerhuse i Danmark.

246 sommerhushandler på seks måneder sikrer den syddjurske turistby en plads som nummer et på listen over byer med flest handler i det første halvår af 2020. 

Et halvår, hvor sommerhussalget har slået alle rekorder, midt i coronakrisen. 

- Det er rigtig godt for en kommune, siger borgmester Ole Bollesen.

I de første seks måneder af 2020 er der solgt 246 sommerhuse i Ebeltoft. I samme periode sidste år blev der solgt 127 sommerhuse i byen. Det viser nye tal fra boligsiden.dk. 

Han håber, at nogle af de mange nye ejere vil leje sommerhusene ud, så turistsæsonen i Ebeltoft kommer til at strække sig udover højsæsonen i sommerferien. 

Derudover stiger husene i værdi, og det betyder højere ejendomsskat til kommunekassen. 

- Byggemarkederne har også fuld gang i den, og håndværkerne er fuldt booket. Jeg skal bruge en elektriker, og det er altså svært at få fat i lige nu, siger Ole Bollesen. 

Men der følger også et stort ansvar med den gule trøje. Syddjurs Kommune kommer i de kommende år til at udstykke flere hundrede sommerhusgrunde, og her er der særligt efterspørgsel efter at bygge én type huse: Storsommerhuse med plads til 18-20 personer. 

Ole Bollesen frygter, at de store sommerhuse kan skabe en 'tivolisering' af nogle af de eksisterende sommerhusområder, hvis der knopskyder storhuse med pool og udendørs spa.

- Der skal vi tænke os om. De skal ikke lægges ind mellem almindelige sommerhuse. Vi skylder de gamle og nye sommerhusejere, at vi ikke laver et tivoli i sommerhusområderne. 

Borgmesteren forklarer, at kommunen arbejder med en konkret plan om at placere de store sommerhuse sammen i hjørner af sommerhusområderne.

Her får de egne veje, så der ikke bliver en stor trafikbelastning på de små grusveje i de traditionelle sommerhusområder. 

Han pointerer, at alle er velkomne i kommunen. 

- Min erfaring fra sommerhusområderne – jeg har selv et sommerhus – det er, at ejerne og lejerne handler lokalt, og på den måde er de med til at bevare vores dagligvarebutikker og den lokale slagter. De blander sig også i vores foreninger, og det er en styrke i et landområde, som kan være tyndt befolket, siger borgmesteren. 

Knebel og Glesborg er også repræsenteret på listen over områder med flest sommerhussalg. Begge steder har oplevet mere end en fordobling i forhold til samme periode sidste år. 

Clip0015.MXF.03_35_04_13.Still002

Karina blokerede industrihavn: - Jeg er villig til at lade mig arrestere

Skærmbillede 2021-04-22 kl. 11.21.28

Politiet søger vidner efter slagsmål mellem flere mænd onsdag aften

biohuts Grenaa Havn

Nytårstorsken i fare - nyt forsøg skal redde den

20200518-130319-L-1920x1348we

Politiet om genåbning af barer: Der var højt humør hele vejen

Skærmbillede 2021-04-21 kl. 21.42.15

play Forsker støtter lempelse af dyrelov: - Vi har med kompetente dyr at gøre

Hjemmeundervisning

liveblog COVID-19 LIVE: Gymnasier vil have lov at åbne på fuldtid

Dagens mest læste