Ebelfestivalen skudt i gang: Der plejede at være tomt i byen

Æbler, film, musik og tarteletter er blandt de ting, man kan se frem til på Ebelfestival, som løber af stablen den næste uges tid

00:48

VIDEO: Fra ladet af en lille lastbil deler Mille post æbler ud sammen med de andre Ebel-piger.

Selvom vejret måske ikke afspejler det, så er sommeren forbi. Oktober har meldt sig, og vi er langt fra sommerens korte nætter og de mange festivaler. Og dog.

Læs også Vikingesølv gravet op efter 1000 år: Fjenden var lige om hjørnet

Efterårsbegivenheden Ebelfestival blev nemlig lørdag skudt i gang med optog fra den gamle fiskerihavn til festpladsen. Og det indebar blandt andet hatteparader og Ebel-piger.

- I dag sidder vi bag på biler og deler æbler ud. De andre dage, der går vi rundt her i gågaden og deler æbler ud, siger Mille Post til TV2 ØSTJYLLAND, mens hun deler æbler ud til forbipasserende.

Musikken spiller den næste uges tid på en af årets sidste festivaler. 

Mange og forskellige gæster

Omkring 2500 mennesker var mødt op for at se åbningsparaden, og det store antal mennesker glæder arrangørerne.

- Der var tomt i Ebeltoft i ferien. Så startede vi det her, og det er så gået slag i slag hele vejen igennem. Det har generet en hel masse ting, siger Jørgen Haldbo, der har været med til at stable Ebelfestivalen på benene.

Der var tomt i Ebeltoft i ferien. Så startede vi det her, og det er så gået slag i slag hele vejen igennem. Det har generet en hel masse ting.

Jørgen Haldbo, medarrangør af Ebelfestival

Det er 15. gang byens indbyggere og turister samles i efterårsferien til en uge med æbler og Ebeltofts historie i centrum, men selvom der længe har været stor tilslutning til de festlige begivenheder, så er der alligevel sket en udvikling.

Ifølge en af arrangørerne er der i år mange flere festivalgæster i den yngre ende.

- Hvis man lægger mærke til det, så er der utrolig mange yngre familier i år, end der plejer at være. Det plejer at være bedsteforældre med børn, men der er mange yngre mennesker, der kommer nu, så det er opmuntrende også, siger Jørgen Haldbo til TV2 ØSTJYLLAND.

Festivalen varer en uge, og på programmet er der blandt andet MGP-show, tarteletfest og børnefilmfestival.

Læs også Skal østjyske naturperler med i Danmarks Naturkanon?