Dyrepasser væltet af næsehorn: - Det er frygteligt, når det sker

Dyrepasseren blev kørt til observation og scanning for blødninger.

De besøgende i Ree Park blev søndag mødt af både politi og ambulance efter en arbejdsulykke i næsehornenes anlæg.

En dyrepasser havde fået et hårdt skub af et næsehorn, da dyrene skulle lukkes ind, fortæller den administrerende direktør for parken ved Ebeltoft, Jesper Stagegaard.

- Det er frygteligt, når sådan noget sker, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge direktøren stod dyrepasseren bag en låge, da næsehornet blev forskrækket, farede frem mod lågen og ramte den og dyrepasseren.

- Han er væltet bagover, og derfor ryger han til Randers til observation og scanning, hvor man kigger efter blødninger, siger Jesper Stagegaard.

Gennemgår alt

Ulykken skete sidst på eftermiddagen, og dyrepasseren fik en skramme og hævelse, hvor han blev ramt. Han er dog ikke kommet alvorligt til skade i forbindelse med hændelsen, fortæller direktøren.

Undersøgelserne har indtil videre vist, at der var tale om en menneskelig fejl, hvor en sikkerhedsprocedure blev omgået. Derfor var det muligt for næsehornet at ramme dyrepasseren. 

Ree Park er den eneste zoo i Nordeuropa, der har sort næsehorn. I 2019 kom en unge til, der fik navnet M'Baku. (Arkivfoto)
Ree Park er den eneste zoo i Nordeuropa, der har sort næsehorn. I 2019 kom en unge til, der fik navnet M'Baku. (Arkivfoto) Foto: Ree Park

Man har dog alligevel gennemgået anlægget for fejl. 

- Reaktionen er, at vi går alt igennem. Men det første, der sker er, at der bliver skrevet ud og inderligt opfordret til, at sikkerhedsprocedurer bliver overholdt, siger Jesper Stagegaard.

Ingen ændringer i sikkerheden

Det er ikke første gang, at en dyrepasser i parken kommer i en farlig situation.

Sidste år fik et gepardangreb Ree Park til at stramme op på sikkerheden. Her var et af de store kattedyr sprunget på en dyrepasser og havde bidt sig fast.

- Som med geparderne kigger man på alt, om der er noget, man har overset. Vi har gennemgået anlægget bare for at gå med livrem og seler, siger Jesper Stagegaard.

Det har dog ikke givet anledning til en ændring af de sikkerhedsprocedurer, der allerede er.

Ulykken er anmeldt som en arbejdsskade og vil nu blive undersøgt af Arbejdstilsynet.