Drømmer om nye ruter: Aarhus Lufthavn i tæt dialog med Norwegian

Den østjyske lufthavn er i en tæt løbende dialog med nordens største flyselskab om at starte flyvninger fra Aarhus Lufthavn.

- På et tidspunkt kommer vi til at se, at Norwegian har fly der flyver fra Aarhus Lufthavn.

Ordene kommer fra lufthavnsdirektør Peter Høgsberg, som har store drømme for lufthavnen ved Tirstrup på Djursland. 

For et halvt år siden blev planerne om at bygge en ny lufthavn ved Thomasminde nord for Aarhus endegyldigt droppet efter et møde mellem Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) og transportminister Hans Christian Schmidt (V).

Visheden om, at lufthavnen nu bliver liggende i Tirstrup har været medvirkende til, at Peter Høgsberg har kunnet præsentere fire nye ruter for 2017. 

Til maj begynder Czech Airlines at flyve til Prag, til juni begynder SAS at flyve til Malaga og til oktober begynder Ryanair at flyve til Gdansk i Polen. Derudover får lufthavnen også charterflyvninger til den græske ø Ithaca.

For direktør Peter Høgsberg starter arbejdet nu for alvor med at gøre lufthavnen til et sted, hvor østjyderne nemt kan komme videre ud i den store verden. Især tre destinationer står højt på hans ønskeliste.

- Vi kunne rigtig godt tænke os at få internationale knudepunkter. Det vil sige store europæiske byer, og det er byer der har hopfunktioner. De mest nærliggende er selvfølgelig Amsterdam, Frankfurt og London Heathrow, fortæller Peter Høgsberg til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Aarhus Lufthavn har en tæt løbende dialog med nordens største flyselskab Norwegian, som i dag flyver fra Billund og Aalborg.  

Norwegian: Ikke planer om Aarhus nu

Torsdag offentliggjorde Norwegian sit årsregnskab for 2016, som viste et årsresultat på 1.135 milliarder norske kroner. Samtidig oplyste Norwegian, at selskabet i 2017 vil indsætte 32 nye fly og åbne 50 nye ruter.

- Der er flere faktorer, der er vigtige for Norwegian, når vi ser på mulige lufthavne at operere til. Eksempelvis så ser vi på infrastrukturen omkring lufthavnen. Vi ser på passagergrundlaget, og vi ser også på den konkurrencesituation der er i lufthavnen. Derudover betyder nærområdets velvilje til at bidrage til den her ruteopstart også noget, forklarer Norwegians informationschef Daniel Kirchhoff til TV 2 | ØSTJYLLAND.

quote Norwegian er højt på vores ønskeliste, og vi er sikre på, at der er ruter, som Norwegian vil kunne flyve profitabelt fra den her lufthavn.

Peter Høgsberg, direktør, Aarhus Lufthavn

Af konkurrencemæssige hensyn vil Peter Høgsberg dog ikke oplyse, hvilke ruter lufthavnen diskuterer med Norwegian, men han er overbevist om, at det kun er et spørgsmål om tid, før der lander og letter fly fra Norwegian i Aarhus Lufthavn.    

- Norwegian er højt på vores ønskeliste, og vi er sikre på, at der er ruter, som Norwegian vil kunne flyve profitabelt fra den her lufthavn. Jeg er sikker på vi på et tidspunkt kommer vi til at se, at Norwegian har fly der flyver fra Aarhus Lufthavn.

Måske en dag bliver det Norwegians rød-hvide fly der letter fra Tirstrup. 
Måske en dag bliver det Norwegians rød-hvide fly der letter fra Tirstrup. 

Hos Norwegian er informationschef Daniel Kirchhoff mere tilbageholdende angående muligheden for at begynde at flyve fra Aarhus Lufthavn.

- Fra Norwegians side kan vi sige, at på nuværende tidspunkt er Aarhus Lufthavn ikke en del af vores umiddelbare planer, men på den anden side så kan man heller ikke spå om fremtiden. Så vi må lade tiden vise om Aarhus Lufthavn engang kan blive aktuel for Norwegian, siger Daniel Kirchhoff.

Aarhus Lufthavn havde sidste år 383.154 passagerer, hvilket er en fremgang på fem procent sammenlignet med 2015.

I tv-indslaget øverst i artiklen kan du høre lufthavnsdirektør Peter Høgsberg fortælle om rutedrømmene.

86d0c7c5-25e8-492e-9aee-4e9a440c2780

Hjemmeside udpeger Danmarks bedste kommune – se hele listen her

IMG_5262

Ren nostalgi! Magnus har 114 ghettoblastere i sin stue

IMG_1327

Skoleleder efter lokal nedlukning: - Det er synd for børnene

Samsøfærgen

Ups! Færge påsejler spritny hurtigfærge

Viby Gymnasium

Sogn i Aarhus lukker ned efter høje smittetal

Øl

Hjemme-ølbrygning er blevet en populær hobby under Corona: - Det er fuldstændig eksploderet

Dagens mest læste