Drama på skole: Mand på flugt sprang ud ad vindue for øjnene af en 5. klasse

En 38-årig formodet indbrudstyv er anholdt efter en vild jagt i Rønde

Det var her på Rønde Skole, at undervisningen i en 5. klasse pludselig blev stoppede brat, da en formodet indbrudstyv stormede ind i klasseværelset. Foto: Google Street View

Drama på Rønde Skole onsdag eftermiddag. Ved 14.30-tiden stormede en formodet indbrudstyv på flugt igennem et klasseværelse og sprang ud ad vinduet for øjnene af en 5. klasse, der var midt i undervisningen. Rønde Skole og Syddjurs Kommune har taget hånd om de chokerede elever, mens politiet har taget sig af den formodede indbrudstyv, en 38-årig mand, der lige nu sidder i detentionen og venter på at skulle afhøres.

Men sagen begyndte lidt væk fra skolen i Rønde. Nærmere bestemt på Vestre Fasanvej i byen.

Læs også Rektor: Hele byen bliver udsultet, når busruter lukker

Her var en mand på besøg hos sin bedstemor, da han opdagede, han ikke var den eneste, der havde fået den idé - men han var den eneste, der var velkommen. Da han så den 38-årige mand, satte han derfor efter ham i hvad, der skulle ende med at blive en længere jagt.

- Jagten fortsatte over til skolen og gennem flere lokaler og et klasseværelse, hvor den 38-årige så kastede sig ud ad et vindue fra 1. sal, siger Flemming Lau, der er vagtchef ved Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND.

Jagten begyndte på Vestre Fasanvej i den sydlige del af Rønde og fortsatte over Hovedgaden og hen til Rønde Skole. Foto: Google Maps

Skoleelever forskrækket

I det klasseværelse sad en 5. klasse midt i undervisningen, og eleverne blev noget chokeret over den dramatiske episode.

Læs også Kaos-kryds laves om: Politiet har skiftet mening

- De bliver forskrækket og rystet. Eleverne sad midt i en time, da døren pludselig blev revet op, og vedkommende kom stormende ind og hoppede ud ad vinduet. Men heldigvis kom ingen af eleverne til skade ved episoden, siger Per Viggo Larsen, der er chef for Børn og Læring i Syddjurs Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND.

Nede på jorden fortsætte den 38-årige formodede indbrudstyv sin flugt. Men ikke langt.

Forsøgte at gemme sig

- Vi var hurtigt fremme ved skolen med flere patruljer, og vi fik anholdt manden ved en nærliggende boldbane, hvor han forsøgte at gemme sig. Han havde lidt ondt i det ene ben, siger vagtchef Flemming Lau.

Læs også Rikke sørger for julemaden til 320 hjemløse

Den 38-årige mand er nu sigtet for at have begået indbrud på Vestre Fasanvej. I skrivende stund afventer han at skulle afhøres af politiet, som så skal finde ud af, hvad der videre skal ske i sagen.

Krisepsykolog er til rådighed

På Rønde Skole har man gjort meget for at sikre, at eleverne kan lægge episoden bag sig.

- Skolens ledelse og lærerne har håndteret sagen godt og snakket med eleverne om det. Det var en voldsom episode, men vi er glade for, at ingen elever kom til skade, siger Per Viggo Larsen.

Torsdag morgen er der arrangeret et møde med forældre og børn på skolen, hvor lærere, skolens ledelse og en krisepsykolog er med, så onsdagens episode kan tales igennem og afdramatiseres. Derudover har forældre til de pågældende børn også fået et telefonnummer til en krisepsykolog, hvis der opstår et behov for yderligere hjælp.

- Vi vil sikre, at børnene kan få hjælp, hvis de har brug for det, siger Per Viggo Larsen. 

02:42

VIDEO: Sådan kan du mindske risikoen for indbrud. Her kan du høre Hans Peter de Place, der er konsulent hos Det Kriminalpræventive Råd, fortælle om, hvad man kan gøre for bedst muligt at forebygge indbrud. Videoen er fra den 25. oktober i år.

Luk video