Dræbt kvinde var direktør i stort firma: Medarbejdere er i chok

Drabsoffer fra Ebeltoft var direktør i et rengøringsfirma. Flere tidligere ansatte er chokerede over nyheden.

Det var 50-årige Britt Palmgren, som lørdag blev knivdræbt i sit hjem i Ebeltoft.

Det fremgår af et mindeord, som virksomheden Palmgren Erhvervsrengøring har sendt ud. Britt Palmgren var direktør i firmaet.

I mindeordet står der blandt andet: 

'Sent lørdag aften den 22. januar 2022 blev Palmgren Erhvervsrengøring Jylland ApS ramt af et tragisk dødsfald.

Vores ejer og direktør, 50-årige Britt Kaiser Palmgren, er fundet død under tragiske omstændigheder.'

Kendt erhvervskvinde

- At det er så tæt på, det er fuldstændig urealistisk. Jeg har ikke rigtig ord for det. Man bliver chokeret, når det er så tæt på, og det er ens tidligere chef.

Sådan siger Line Thybo Møller til TV2 ØSTJYLLAND. Hun var indtil for nylig ansat i Palmgren Erhvervsrengøring, som den dræbte Britt Palmgren var direktør i.

quote At det er så tæt på, det er fuldstændig urealistisk. Jeg har ikke rigtig ord for det. Man bliver chokeret, når det er så tæt på.

Line Thybo Møller, tidligere ansat hos Palmgren Erhvervsrengøring

Kvindens 53-årige samlever er varetægtsfængslet i tre uger sigtet for drabet på hans kæreste, 50-årige Britt Palmgren, der var stifter og direktør i firmaet Palmgren Erhvervsrengøring. Et firma, de har drevet sammen. 

Derudover var Britt Palmgren tilsyneladende velkendt i det østjyske erhvervsliv. I hvert fald viser CVR-registret, at hun har været engageret i flere selskaber over årene.

Line Thybo Møller har tidligere været ansat i det firma, hvor den dræbte, Britt Palmgren, var direktør.
Line Thybo Møller har tidligere været ansat i det firma, hvor den dræbte, Britt Palmgren, var direktør.

Derfor var det en rystende nyhed. 

- Det var en kæmpe klump i halsen, siger Line Thybo Møller til TV2 ØSTJYLLAND.

'Snakker vi om den samme Britt?'

En anden tidligere ansat, Line de Laurent, er også kommet for at lægge blomster ved huset i Ebeltoft. Hun var ansat i firmaet indtil for halvanden måned siden.

quote Det skræmmer mig helt vildt. Det giver en mærkelig følelse i kroppen.

Line de Laurent, tidligere ansat Palmgren Erhvervsrengøring

- Jeg tænkte "what", snakker vi om den samme Britt? Hvad sker der? Det kommer som et kæmpe chok. Det var slet ikke noget, jeg havde regnet med, siger Line de Laurent.

Hvordan havde du det så, da du fandt ud af, at det var Britt?

- Det ved jeg ikke, hvordan jeg skal svare på. Det er stadig surrealistisk det hele. 

- Det skræmmer mig helt vildt. Det giver en mærkelig følelse i kroppen. Man bliver påvirket af det, bestemt, siger Line de Laurent.

Line de Laurent er chokeret over drabet på hendes tidligere chef.
Line de Laurent er chokeret over drabet på hendes tidligere chef.

Ifølge sigtelsen stak manden sin samlever med kniv og skar efterfølgende halsen over på hende. Den 53-årige erkender, ifølge Randers Amtsavis, ikke manddrab, men på det foreliggende grundlag kun vold med døden til følge.

Anholdt i Aarhus

Den 50-årige kvinde blev lørdag aften, ifølge Østjyllands Politi, dræbt med kniv.

Østjyllands Politi kunne søndag morgen fortælle, at politiet fik melding om et overfald på adressen lørdag klokken 23.46.

- Da de (redningspersonalet, red.) kommer frem, er kvinden svært tilskadekommen, og kort tid efter erklæres hun død på stedet, fortalte politiets vagtchef.

Den 53-årige mand blev anholdt på en adresse i Aarhus.

Allerede søndag blev der lagt blomster foran den bolig, hvor Britt Palmgren blev dræbt.
Allerede søndag blev der lagt blomster foran den bolig, hvor Britt Palmgren blev dræbt.

Nabo rystet

For beboerne på Strandgårdshøj har det været et ubehageligt døgn.

- Uhyggeligt, konstaterer Bent Ammitzbøll, der bor lidt længere nede ad vejen.

Allerede lørdag vidste han, at der var noget galt, da han så de blå blink.

- Der kommer politi kørende ind mod byen. Der var simpelthen så meget fart på. Kort efter kommer der tre udrykningskøretøjer. Og jeg var godt klar over, der var sket noget, fortæller han til TV2 ØSTJYLLAND.

Han er rystet over, hvad der er sket.

- Tænk at blive myrdet på den måde. 50 år. Det er jo alt for tidligt, siger han og understreger, at han hverken kender den 50-årige Britt Palmgren eller hendes samlever, som er anholdt og sigtet for drabet.


Læs hele mindeordet her:

'Sent lørdag aften den 22. januar 2022 blev Palmgren Erhvervsrengøring Jylland ApS ramt af et tragisk dødsfald.

Vores ejer og direktør, 50-årige Britt Kaiser Palmgren, er fundet død under tragiske omstændigheder.

Palmgren Erhvervsrengøring Jylland beskæftiger sig primært med restaurant- og øvrig erhvervsrengøring, men tilbyder også rengøring for private.

Vi har altid været en familiedrevet virksomhed og har tætte relationer i hele Danmark. Britt Kaiser Palmgren etablerede Palmgren Erhvervsrengøring Jylland for over 15 år siden. Virksomheden var ejet af Britt Kaiser Palmgren og hendes søn, og hun beviste, at hun kunne drive en succesfuld virksomhed med et godt produkt af høj kvalitet, hvor sloganet lyder: "Kvalitetsrengøring med et smil."

Med over 100 ansatte er Palmgren Erhvervsrengøring Jylland vokset til at være en virksomhed, som har dybe og nære relationer til især Aarhus-området. Britt Kaiser Palmgren var stolt af sin virksomhed, og hendes gode humør og smittende latter var hverdag på firmaets adresse. Britt efterlader et uendeligt stort tomrum, som bliver umuligt at udfylde.

Hun havde en stor kontaktflade, og hendes pludselige dødsfald har berørt mange mennesker, ikke mindst i Ebeltoft, hvor hun boede med sine børn. Det er vigtigt for os at understrege, at Palmgren Erhvervsrengøring Jylland selvfølgelig vil blive drevet videre i Britts ånd. Vi håber på forståelse for, at situationen er kaotisk og præget af stor sorg.

Derfor er det vores håb og ønske, at pressen vil respektere familiens behov for privatliv. Britts familie har læst og godkendt teksten i denne pressemeddelelse. Bisættelsen er endnu ikke planlagt. Palmgren Erhvervsrengøring Jylland har ikke yderligere kommentarer.

Æret være Britt Kaiser Palmgrens minde.'