Ditte satte rekord: Fik 40.000 kroner i minuttet

Der blev sat en lynhurtig rekord, og pengene blev skovlet ind, da man for nylig kunne støtte et ungt, østjysk firma.

200.000 kroner på bare fem minutter.

Det gik hurtigt, da Ditte Tranberg spurgte efter penge. Hun brugte COOPs crowfunding-mulighed til at låne penge til sin virksomhed 'Linser for livet'.

Crowfunding-konceptet giver helt almindelige mennesker muligheden for at låne mellem 1000 og 5000 kroner til en virksomhed, så de kan realisere deres mål. I Dittes tilfælde gik det bare lidt hurtigere end for de fleste.

- Det gik super fedt, det tog fem minutter. Det var folk bare klar på, siger Ditte Tranberg, direktør og altmuligkvinde i Linser for Livet, til TV2 ØSTJYLLAND.

Sådan ser nogle af Ditte Tranbergs linseprodukter ud.
Sådan ser nogle af Ditte Tranbergs linseprodukter ud.

Det var 59 mennesker, der var hurtige på tasterne, da muligheden bød sig for at låne penge til linse-projektet. Det gik faktisk så hurtigt, at det gav en ny rekord på COOPs platform.

Og med de 200.000 kroner kan Ditte Tranberg komme langt. Hun har selv lagt et tilsvarende beløb privat, og det, håber hun, er nok til at få sat virksomheden i gang i hendes nye lokaler i Skader på Syddjurs.

- Så skulle vi gerne kunne blive færdig på de penge. Så hjælper det nok også, at jeg spartler lidt selv, siger Ditte Tranberg med et smil.

Linser for Livet er Ditte Tranbergs hjertebarn. I starten lavede hun kun tyrkiske linser om til mel, men senere er projektet blevet udvidet. Nu samarbejder hun med sin far, der er landmand på Samsø og selv dyrker linserne, som firmaet sælger.

- Vi har ikke tradition for at spise linser i Danmark, men hvis de kan dyrke det i Sverige, så kan man også på Samsø. Det var min far i hvert fald overbevist om, siger Ditte Tranberg.

Det er fra denne lade, at Ditte Tranberg vil drive sin unge virksomhed.
Det er fra denne lade, at Ditte Tranberg vil drive sin unge virksomhed.

Hun har indtil for nyligt boet i Aarhus på 100 kvadratmeter ovenpå et værtshus. Det egnede sig dog ikke for den voksende virksomhed. Hun har nu investeret i 1,7 hektar slægtsgård i Skader på Syddjurs, der skal huse linse-virksomheden.

Og det er blandt andet muliggjort takket være crowdfunding-lånet. Og da banken ikke ville låne hende penge til virksomheden, er hun glad for, at hun havde den mulighed.

- Jeg har lært af en gæv landmand, der er min far, at hvis den første ikke vil lege med dig, så spørger du bare den næste, siger Ditte Tranberg.

VIDEO: Se mere om Ditte Tranbergs historie i videoen nedenfor.

En ny måde at låne penge på, for især iværksætter-virksomheder, oplever stor succes. Ditte Tranberg her havde brug for et lån til indretning af nye produktionslokaler. Sammen med Coop crowdfunding lancerede hun en låneansøgning - og vupti - 5 min. efter havde 59 personer lånt hende i alt 200.000 kr. - og det er ny rekord, lyder det fra Coop Crowdfunding.