DF: Det tjener ikke Forsvaret

Folketingsmedlem vil have sag om leje af plantage genåbnet

04:05

1 af 2

Forsvaret har i årevis betalt overpris for lejen af en 62 hektar stor granplantage i Dråby ved Ebeltoft.

TV 2 | ØSTJYLLANDs beregninger viser, at det drejer sig om op mod fire millioner kroner, der er blevet betalt for meget gennem de seneste 15 år.

Lejen er år for år vokset og er i dag på omkring en halv millioner kroner. Tilbage i 2002 år erkendte den daværende forsvarsminister, Jan Trøjborg (S), at lejen var alt for høj.

Siden er der ikke sket meget i sagen. Derfor vil Hans Kristian Skibby fra Dansk Folkeparti, som er medlem af Forsvarsudvalget i Folketinget, nu have den nuværende minister, Nicolai Wammen (S), til at genåbne sagen:

- Det tjener jo ikke Forsvarets egne interesser, at man bare bliver ved med at betale en alt for høj husleje, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Området i Dråby er gennem flere år blevet anvendt som minedepot. I dag bliver kun en del af området benyttet og fungerer som lagerhotel, oplyser Forsvaret, som ikke vil fortælle, hvad der i dag bliver opbevaret.

Forsvaret lejer plantageområdet af selskabet Skovo fra Aarhus, som siden 1990'erne har hævet huslejen med omkring 62 procent.

Medlem af Forsvarsudvalget, Holger K. Nielsen (SF) er også uforstående over for lejeudgifterne. Allerede i 2001 mødte lejeaftalen kritik fra flere parter, og derfor mener han - ligesom Hans Kristian Skibby - at det er på tide at få gjort noget ved sagen:

- Da (i 2001, red.) var der forventning om, at man tage lejen op igen og få en genforhandling af lejen, og derfor undrer det mig, at det ikke er sket, siger Holger K. Nielsen.

Du kan få et overblik over sagen og høre politikernes kritik i tv-indslaget øverst i artiklen.