Det vildeste julehjem?

Ægtepar pynter op i tre måneder

01:51

1 af 2

Nisser store, nisser små. For Else og Ivan Barslev er julen årets højdepunkt. Men det er ikke kun kager, gaver og sneen, der tiltaler de to. For dem er pynten i centrum.

I deres hjem i Pindstrup på Djursland går de noget atypiske forberedelser nemlig i gang allerede i oktober.

- Vi starter med at tage ud og købe fem meter vat til nisselandskab, og så pakker vi alt nips og ting i stuen ned, så der er plads til julepynten. Den første uge er rigtig hektisk, for der er kasser over det hele, fortæller Else Barslev, der i sit hus har over 1.500 nisser, der spænder vidt. Fra tommelfingerstørrelse til over en meter høje af slagsen.

Det pensionerede ægtepar har flere tusinde kugler, figurer og hjerter til at pynte hjemmet.

- Det startede i 1973 med, at jeg havde købt et juletræ lidt for tidligt. Så stillede vi det ud på altanen, men vi syntes, der manglede lidt pynt, så vi fandt en kæde fra vores campingvogn og hængte om træet. Siden har det bare udviklet sig år for år, fortæller Else Barslev.

Se også: Gade går juleamok

Men det er ikke altid lige nemt at gøre klar til julen, og for de to pensionister bliver det hvert år sværere og sværere.

- Det er rigtig hårdt, fordi vi skal bære det hele op på loftet igen, og hver gang skal vi pakke det ned og op, fortæller Ivan Barslev.

Han har dog svært ved at undvære parrets julepynt.

- Når man har fået så meget, er det svært at undvære det igen. Hvis jeg en jul skulle undvære det, ville det godt nok blive træls, fortæller han.

De to juleentusiaster kommer dog heller ikke til at lægge guirlander og glimmer på hylden foreløbigt.

- Vi kan ikke lade være, så vi bliver ved, til vi ikke kan mere, fortæller Else Barslev.

Se Ivan og Else Barslevs vilde julehjem i videoen øverst i artiklen.