- Der bliver ingen tredje gang

Claus Wistoft (V) bliver borgmester, lyder vurdering

01:16

1 af 2

Der skulle kun blive udnævnt en borgmester i Syddjurs Kommune i år. Sådan lød det enige budskab kort før valget fra partiernes spidskandidater.

Men sådan blev det ikke. Først var det Jesper Mathiesen (S), som efter valgnatten fik borgmesterposten, og i mandags blev han kuppet og ind kom Claus Wistoft (V), som nu står til at blive kommunens kommende borgmester.

Forløbet er ikke videre overraskende, fortæller områdechef Lars Norman Thomsen fra Adresseavisen Syddjurs, til TV 2 | ØSTJYLLAND:

- Efter det, der skete på valgnatten, vil jeg sige, det var forudsigeligt. Det skyldes ene og alene, at udover Socialdemokraterne, så er der reelt ikke nogle af de øvrige partier, som har Jesper Mathiesen som favorit til borgmesterposten, siger Lars Norman Thomsen, områdechef ved Adresseavisen Syddjurs til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Forløbet omkring konstitueringen ligner situationen i 2009, hvor både Claus Wistoft (V) og Jesper Mathiesen (S) nåede at blive udnævnt til borgmester, inden det til sidst blev Kirstine Bille, der løb med posten.

Lars Norman Thomsen tror dog ikke, at kommunen igen når at få udnævnt en tredje borgmester.

- Man kan ikke holde til mere. Hvis man gør det en tredje gang, så vil man blive således til grin, at det er svært at se nogen vej ud af det her, siger Lars Norman Thomsen, områdechef ved Adresseavisen Syddjurs til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se et interview med Lars Norman Thomsen øverst i artiklen.