- De er nogle klaphatte!

Partier splittede efter ny borgmester-aftale

02:12

1 af 2

Der er uro i en række af partierne i Syddjurs Byråd, efter at Venstre har løbet fra den oprindelige aftale, der blev indgået på valgaftenen.

I stedet for at pege på socialdemokraten Jesper Mathiesen som ny borgmester har Venstre nu indgået en aftale med SF.

Aftalen betyder, at det nu i stedet er Venstres egen spidskandidat, Claus Wistoft, der skal stå i spidsen for kommunen i de kommende fire år.

Aftalebruddet har dog ikke været helt uden omkostninger. Venstres byrådsmedlem Jørgen Brøgger har valgt at forlade partiet, efter at Claus Wistoft indgik aftalen med SF.

Se: S: Bille som borgmester

- Jeg vil ikke være med til at at lave et brud på sådan noget, der er lavet af voksne mennesker, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Også hos Socialdemokraterne er der interne uenigheder. Partiets byrådsmedlem Anette Quist Busk opfordrer til, at S finder sammen med SF for i fællesskab at støtte op bag den nuværende borgmester, Kirstine Bille (SF).

- Vi skal se i øjnene, at den der brænder bedst igennem over for borgerne i Syddjurs Kommune, det er Kirstine Bille, siger Anette Quist Busk.

Se: - Jeg vil ikke løbe fra aftale

Imens politikerne strides, undrer en række af de lokale beboere sig over, at spillet om magten igen har udviklet sig til en farce - akkurat som efter det seneste kommunalvalg for fire år siden.

- De er nogle klaphatte. 27 mand! Nej, det kan man ikke finde ord for, siger buschaufføren Søren Madsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.