Cykler for at give unge håb

Team Giv Håb cykler Danmark rundt

Hvert år oplever omkring 140.000 børn og unge, at deres forældre eller søskende rammes af en alvorlig sygdom eller dør. Nu vil nyt cykelhold samle penge ind til børn og unge i sorg.

Cykelholdet Team Giv Håb stiger op på jernhestene i den gode sags tjeneste. De er blevet inspireret af Børn, Unge & Sorgs kampagne - Giv Håb. Der skal mere fokus på børn og unge, der har det skidt efter forældre eller søskendes alvorlige sygdom eller dødsfald - derfor samler de penge ind til psykologtimer og andet, der kan hjælpe ved at sælge et speciallavet 'Giv Håb'-armbånd.

Det var præcis sådan, initiativtagerne tænkte, da de kom på idéen.

- Jeg mistede min mor som 16-årig og min far som 28-årig. Jeg fik ingen hjælp overhovedet, da jeg mistede min mor, hvilket påvirkede mig flere år frem. Det, at man ingen har at tale med om sin sorg, om hvor ondt det gør, at dele sorgen med, gør, at man føler sig ensom og anderledes. Det er så vigtigt, at børn og unge, som mister et nært familiemedlem eller oplever alvorlig sygdom i familien, har mulighed for at få psykologhjælp, hvis de har behov for det, siger Tina Andersen, der har startet cykelholdet sammen med sin mand, som også har oplevet en personlig tragedie.

Behov for ekstra hjælp

Selvom det ikke udmiddelbart kommer til syne, så er der mange, der har behov for ekstra hjælp, når en af deres nærmeste bliver syg eller dør.

- Cirka 30 procent har brug for psykologhjælp for ikke at udvikle en kompliceret sorg, som kan sætte dybe spor for resten af livet, siger Preben Engelbrekt, direktør for Børn, Unge & Sorg.

Jan Mathiasen og Tina Andersen har samlet 34 ryttere, som vil sidde med i sadlen rundt i Danmark i 14 forskellige byer - heriblandt Aarhus og Ebeltoft. En af rytterne, der er med til at gøre livet bedre for de unge er journalist Rasmus Tantholdt.

Cykelholdet starter sin rundtur i Danmark mandag den 29. juli og slutter igen søndag den 4. august. Du kan se dem i Ebeltoft og Aarhus fredag den 2. august.