Corona truede med at aflyse Regitzes hjemmefødsel: Sådan gik det

For præcis et år siden besøgte vi Regitze Als Mortensen, der frygtede, at hendes hjemmefødsel ville blive aflyst på grund af coronarestriktioner.

Da vi mødte Regitze Als Mortensen fra Rønde for akkurat et år siden, var hun en af flere gravide, der var sprængfyldt med bekymringer forbundet med at vente barn i en turbulent coronatid.

Uvisheder og forholdsregler var der nok af. Hun var særligt bekymret for, hvorvidt hun ville kunne få sin drøm om en hjemmefødsel opfyldt.

Et par måneder før hendes termin havde Region Midtjylland nemlig aflyst alle hjemmefødsler for at mindske smitterisikoen.

- Det var jeg virkelig, virkelig frustreret over, siger Regitze Als Mortensen til TV2 ØSTJYLLAND.

- Når man føder hjemme, så føder man bedre, hurtigere og mindre kompliceret. Og det, syntes jeg, lød som noget, jeg gerne ville.

Hjemmefødsel – uden sundhedspersonale

Otte uger senere, da terminsdatoen ramte, viste bekymringerne sig at være unødvendige. Restriktionerne var blevet løftet, men det endte faktisk med at være underordnet.

30 minutter tog fødslen, hvilket er længere tid end køreturen fra Rønde til Randers Sygehus, så uanset hvad var det endt med, at hendes søn kom til verden derhjemme.

- Viggo vælger at komme til verden ude i brusekabinen, siger Regitze Als Mortensen.

For præcis et år siden besøgte vi Regitze Als Mortensen, da hun var højgravid midt i corona-kaosset. Særligt hvordan corona kunne påvirke fødslen bekymrede hende, fordi corona havde aflyst alle hjemmefødsler. I dag besøgte vi hende så igen for at høre, hvordan det så rent faktisk gik.

Hendes kæreste Daniel Høegh var ellers begyndt at finde fødekarret frem, og jordmoderen var i fuld fart på vej, men så længe kunne den lille dreng altså ikke vente.

- Min mor hun sad med telefonen, hvor en jordmoder kunne guide os. Så det endte med en hjemmefødsel, men uden sundhedspersonale. Hun dukkede op et kvarters tid efter, han er født, siger hun.

Her mere end et år efter coronavirus gjorde sit indtog, er gravide stadig underlagt visse begrænsninger. De betragtes som værende i risikogruppen for en sikkerheds skyld. Fødeforberedelsen er foreløbigt virtuel, og faren kan ikke være med til fødslen, hvis han er testet positiv for COVID-19 eller har symptomer.

80_percent

play Lystbådepladser bliver revet væk

Ikea Skejby Aarhus IKEA

Genåbningsglæde hos IKEA: Håber ikke alle kommer på tirsdag

LINE JENSEN, KUNSTIGE NEGLE

play Line elsker kunstige negle: Former dødsstjernen på din fingerspids

Silkeborg Højskole

Højskole bruger ny taktik: Fortsat kun et smittetilfælde

renovering

Danskerne vil bruge feriepenge på boligen - og det er et problem, siger eksperter

b14e5dad-b348-4b49-98bc-975d205c3617

Forskere har på rekordtid gjort banebrydende blodprop-opdagelse