Carina-sag bliver forsinket

Sagsakter er strandet i Norge

Sagen om den 23-årige Carina Melchior fra Lime på Djursland trækker endnu engang ud.

Carina Melchior blev landskendt i forbindelse med dokumentaren "Pigen, der ikke ville dø", som efterfølgende har rejst kritik af lægernes behandling.

Se: Fakta: Carina skabte debat

Vigtige dokumenter i forbindelse med hendes klagesag har været forsvundet i posten, men nu har det vist sig, at de er blevet fundet hos det norske toldvæsen. Det skriver DR.dk.

Hendes sagsakter skulle sendes til ekspert i Norge, fordi flere medlemmer af det danske retslægeråd, som normalt skal vurdere den slags sager, har erklæret sig inhabile.

Sagen har været til vurdering hos en norsk ekspert og det var i den forbindelse, at papirerne pludselig forsvandt. Det betyder nu, at sagen bliver trukket ud.

- Jeg kan ikke begribe, at man har sendt ting ud af huset, uden at man har taget kopi af det - at man kan sende noget uden at have sikkerhed for, at det når frem til modtageren, siger Niels Fjeldberg, advokat for Carina Melchior, til DR Nyheder.

Formanden for Retslægerådet, Bent Ottesen, bekræfter over for DR, at sagen vil blive forsinket mindst en måned på grund af papirernes forsvinden.

Det er Patientombuddet, som skal vurdere Carina Melchiors klagesag, og som har bedt Retslægerådet om en lægefaglig vurdering.