Brandfolk lægger langsigtet plan for slukning

Branden ved Pindstrup brænder på dag tre, og 55 brandfolk kæmper fortsat mod flammerne. I dag skal der lægges en slagplan for slukningsarbejdet de kommende dage.

På Djursland brænder det fortsat i en stor bunke træspåner ved virksomheden Kronospan - Novopan Træindustri, og det bliver det ved med, lyder det torsdag formiddag fra brandvæsenet.

- Det brænder stadig, og det kommer det til at gøre i flere dage, siger operationschef Jesper Hansen fra Østjyllands Brandvæsen. 

Officielt er det Beredskab & Sikkerhed, der som Djurslands brandvæsen er myndighed på slukningsopgaven, mens vagtcentralen drives  sammen Østjyllands brandvæsen. TV2 ØSTJYLLAND har torsdag ringet til Morten Sønderby, beredskabsdirektør i Beredskab & Sikkerhed, for at få en status på slukningsarbejdet, men han henviser til Østjyllands Brandvæsens operationschef, som derfor udtaler sig om branden.

Fortsat 55 mand på stedet

Han fortæller, at de aktuelt stadig har 55 personer i arbejde på brandstedet. Det er nogle færre end de 120, de onsdag bekæmpede branden, men fortsat en stor indsatsstyrke.

Onsdag eftermiddag udsendte Østjyllands Politi en beredskabsmeddelelse, hvor de advarer om, at det kan være sundhedsskadeligt at indånde for meget af røgen for branden. Røgen er dog ikke giftig, fremgår det.

"Der er foretaget målinger af røgen fra branden, og den vurderes p.t. ikke til at være giftig. Det kan dog være sundhedsskadeligt, hvis man indånder røg gennem længere tid, og derfor opfordres borgerne i det berørte område til ikke at opholde sig direkte i røgen. Bliver man generet af røgen, så søg indenfor og luk vinduer, døre og ventilationsanlæg. Hvis man føler ubehag efter at have været i røgen skal man kontakte egen læge eller vagtlægen. Kontakt kun politi eller alarmcentral ved sværere symptomer," står der i beredskabsmeddelelsen.

Overvejer om branden skal slukkes 

Derfor handler opgaven på dag tre ved storbranden i Pindstrup også om at få lagt en plan for det videre forløb. 

Dermed også sagt, at indsatsen på brandstedet i Pindstrup kommer til at vare i flere dage. Hvor længe tør Jesper Hansen ikke sige noget om.

- Vi er i dialog med Beredskabsstyrelsen om bemanding fremadrettet, siger Jesper Hansen og nævner også en dialog med virksomheden. 

- Vi er i gang med undersøgelser og er i dialog med virksomheden. Vi undersøger lige nu mulighederne for, om branden skal slukkes, eller om den skal brænde ud, siger Jesper Hansen.

Branden opstod tirsdag morgen omkring klokken otte, og siden har brandfolk fra flere værn bekæmpet ilden.