Børn smører ulækre madder

Sebastian Klein: Børn skal lege med mad

Børnene på Midtdjurs friskole i Nimtofte får et rigtigt godt tilbud, når Sebastian Klein kommer forbi lige før efterårsferien: Smør selv jeres madpakke med lige det I har lyst til. 

Børnene skal lave deres bud på en mad til madpakken. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Eneste krav er, at de smager på maden, når den er færdig. Og så bliver der efterfølgende en snak om sunde madpakker. 

Sådan var det også, da Sebastian Klein blev populær med børneprogrammet, hvor hans hemmelige og usynlige ven Anton 'tvang' ham til at lave ulækre madder, som skulle spises. Det er en af de historier, som Sebastian Klein underholder børnene med undervejs.

- Jeg er virkelig blevet overrasket over, hvor meget forskelligt man kan få børn til at spise, eller i hvert fald smage på. Det der med, at man ikke må lege med maden, holder bare ikke, når det er små børn, der først er ved at lære. De leger med maden. Og det virker, fortæller Sebastian Klein, der også i samarbejde med FDB lavede sunde og ulækre madpakker i 2009.