Børn mangler sikker skolevej

Skolebørn skal gå, hvor biler kører 80 km/t

02:40

Det er blandt her ved denne vej, børnene skal gå til skole.

1 af 2

Skolebørn i Ugelbølle mangler en sikker vej på til skole.

200 skolebørn i Ugelbølle på Djursland skal holde tungen lige i munden på vej til skole. På fredag åbner deres helt nye skole, Ugelbølle Friskole, hvor der er tænkt på det hele - undtagen sikkerheden på vej til skole.

De mangler nemlig en skolevej, hvor de kan færdes sikkert. Forældrene frygter for børnenes ve og vel, da de skal krydse to veje, hvor der på den ene må køres op til 60 km/t, og på den anden, der går langs skolen, må køres op til 80 km/t.

- Vi vil prøve på at finde den bedste løsning for vores dreng. Lige nu er det ikke sådan, at han selv kan gå i skole, så vi må enten cykle sammen med ham eller køre ham, siger en forælder, Yvonne Stork, til TV2 | ØSTJYLLAND.

Sikkerheden må vente

Både børn og forældre må være tålmodige efter bedre og mere sikre forhold. Ifølge Trafik og Veje i Syddjurs Kommune går der endnu et års tid, før sikkerheden bliver bedre. Et opkøb af jord til en sti vil første ske, når der om et år skal etableres en tilhørende bypark, hvorigennem en sti så kan gå helt op til skolen.

- Vi har arbejdet længe på at opkøbe jorden til at lave en bypark og en sti, men det er ikke lykkes endnu. Vi forventer, at det sker i løbet af det næste års tid, siger formand for Trafik og Veje i Syddjurs Kommune, Carsten Bech, til TV2 | ØSTJYLLAND.

Se et tv-indslag om børnenes farlige vej til skole øverst på siden.