Borgerservice - nu hver torsdag

Syddjurs Kommune udvider borgerservice på biblioteker i Rønde og Hornslet

Politikerne i Syddjurs Kommune er nu klar at imødekomme borgerne i Hornslet og Rønde.

De to byer mistede deres lokale afdelinger af borgerservice pr. 26 januar i år, hvilket betyder, at borgerne nu skal tage turen til Ebeltoft for at kunne få hjælp til for eksempel sundhedskort og flytning.

Denne beslutning er blevet mødt med stor utilfredshed i Hornslet og Rønde og får nu byrådet til at reagere.

Se også: Længere til borgerservice

Gruppeformændene i byrådet har besluttet, at der fra 1. april til 1. juli 2015 helt ekstraordinært vil være en medarbejder fra borgerservice til stede på bibliotekerne i begge byer. Dette skal ske dels for at hjælpe borgerne, men også for at aflaste borgerservice i Ebeltoft, som har oplevet trængsel:

- På baggrund af de kendte besøgsstatistikker fra borgerservice og de tidligere satellitter er det ikke vores umiddelbare vurdering, at der er behov for ekstra borgerservice på bibliotekerne, siger borgmester Claus Wistoft i en pressemeddelelse.

- De ansatte på bibliotekerne kan nemlig allerede i vid udstrækning hjælpe og rådgive om selvbetjening og borgerservice. Vi har dog valgt at lytte til bekymringen fra de borgere som har skrevet under på underskriftsindsamlingen.

Der vil være mulighed for at tale med en borgerservicemedarbejder hver torsdag eftermiddag fra klokken 14 og 17 på bibliotekerne i Hornslet og Rønde. Den første dag bliver den 9. april.

Hvis man skal have lavet eller fornyet pas og kørekort, skal man dog fortsat besøge borgerservice i Ebeltoft.

Om ordningen bliver udvidet efter den 1. juli, er der endnu ikke blevet taget stilling til. Gruppeformændene for de politiske partiet i byrådet i Syddjurs Kommune vil efterfølgende evaluere ordningen.