Bille: Vil ikke ændre noget

Borgmester er godt tilfreds med ledelsesstil

07:59

1 af 2

Syddjurs Kommune spås til at være en af de østjyske kommuner, hvor der vil være tæt kamp om borgmesterposten.

Ved valget i 2009 blev der kæmpet med næb og klør. Til sidst var det Kirstine Bille (SF), der kunne trække sig som vinder.

Hun er flere gange blevet kritiseret af flere partier for at være en dårlig leder. Den kritik lader hun prelle af på sig:

- Jeg tror ikke, jeg vil gøre så meget anderledes. Jeg synes, jeg har været god til at lede det her byråd. Vi har været i stand til at skabe resultater i enighed, siger Kirstine Bille (SF).

Den udmelding får en af hendes udfordrere, Claus Wistoft (V), på banen. Han forstår ikke borgmesterens udmelding:

- Jeg synes, det er bekymrende, at man ikke vil lytte til kritik og gøre noget ved det efterfølgende. Det tyder på en vis selvsikkerhed, siger Claus Wistoft (V) og peger på, hvorfor vælgerne skal stemme på ham:

- Så vil man få en borgmester, der vil sætte mere ambitiøse mål.

Mere gang i udviklingen

Hvis Claus Wistoft (V) får væltet Kirstine Bille (SF) af pinden, vil han kæmpe for at få borgere på overførselsindkomst i arbejde, bosætning, bedre erhverv og flere arbejdspladser.

Borgmester Kirstine Bille (SF) er enig i de fleste af sin modstanders synspunkter. Et budgetforlig, der lægger op til besparelser i millionklassen, vanskeliggør dog, at alle de gode intentioner kan føres ud i livet, forklarer borgmesteren:

- Vi kan ikke love borgerne, at vi ikke vil ændre vores serviceniveau, men det har vi lavet en plan for. Derefter kan vi begynde at se på visionerne, siger Kirstine Bille (SF).

Til det lyder det fra Claus Wistoft (V):

- Der skal bare mere tempo på dem. Nogle frugter, der er lettere at plukke end andre, siger Claus Wistoft (V).

Se video fra debatten med de to Syddjurs-kandidater øverst i artiklen.