Bille i nedgang: Jeg er stolt og ærgerlig

SF går tilbage i Syddjurs Kommune, viser ny meningsmåling

At det er SF, som står til at miste flest vælgere i Syddjurs Kommune, ærgrer partiets 1. viceborgmester og byrådsmedlem Kirstine Bille.

I en ny meningsmåling foretaget af Megafon for TV 2 | ØSTJYLLAND får partiet 11 procent af stemmerne. Det er syv procentpoint lavere end ved kommunalvalget i 2013, hvor partiet høstede en andel på 18 procent.

Meningsmålingen bygger udelukkende på stemmer på de enkelte partier og tager ikke højde for enkeltpersoner. Dette faktum håber Kirstine Bille kan komme hende til gode.

Kirstine Bille var nemlig den største stemmesluger i Syddjurs Kommune ved det seneste kommunalvalg, hvor hun fik 3.185 stemmer. Til sammenligning fik den siddende borgmester i Syddjurs, Claus Wistoft (V), 2.684.

- Det er rigtig ærgerligt. Meget tyder på, at mine personlige stemmer er ved at tage af, men det er svært at sige, siger Kirstine Bille til tv2oj.dk.

Tilbagegangen er ifølge Kirstine Bille er udtryk for partiets samlede popularitet - eller mangel på samme - på landsplan. Også ved valget til Folketinget i juni tabte SF terræn til de øvrige partier.

Kæmper videre

I de fleste valgkredse i Syddjurs gik partiet tilbage med et par procentpoint ved folketingsvalget.

Taget den samlede nedgang for partiet i betragtning, er Kirstine Bille derfor glad for, at SF fortsat holder ved som det fjerdestørste parti:

- Jeg er stolt af, at vi holder os på 11 procent.

Meningsmålingen for Syddjurs Kommune er udarbejdet som en del af TV 2 | ØSTJYLLANDs midtvejsvalg fra den 9. til den 25. november. Her bliver der gjort status halvvejs i valgperioden, hvor politikerne bliver holdt op på deres valgløfter.

Kirstine Bille mener selv, at hun har kæmpet, hvad hun kunne de seneste to år - og er klar til at fortsætte de to næste:

- Jeg må holde fast og gøre et stykke seriøst arbejde, når det kommer til for eksempel at indgå aftaler og stå ved alvorlige beslutninger.

TV 2 | ØSTJYLLAND sender tirsdag aften en direkte tv-transmitteret politisk debat om Syddjurs Kommune. Se udsendelsen fra Fregatten Jylland i Ebeltoft fra kl. 19.30.

Midtvejsvalg: Vælgerlussing til SF i Syddjurs Kommune

Det Nye Universitetshospital

Tidsplanerne skrider under supersygehusene - dog ikke i Aarhus

Gynge

Børn i voldsramte familier er hårdt ramt af nedlukning

def_thumb,50_percent

playEfter masseaflivning: Østjysk dyrepark har lovlige mink

Genrebillede, frisør

Frisørsalon skal holde lukket: Nu klipper Rikke - fuldt lovligt - folk i deres hjem

regnvejr

Vådt i denne uge, måske rigtig vinter igen i næste uge

Skærmbillede 2021-01-18 kl. 16.23.42

playHjemmeskoling er ikke kun skidt: Trine kommer tættere på sine børn