Bille: Færge er en livsnerve

Ebeltoft-Odden er lukket i tre måneder

01:17

1 af 2

Kort før nytår indstilles færgedriften mellem Ebeltoft og Odden. Det sker dog ifølge Mols-Linien kun midlertidigt, fordi færgen skal have sit årlige serviceeftersyn.

Det er et serviceeftersyn, som vil tage tre måneder at klare. Så lang tid må østjyderne og andre rejsende undvære færgen fra Ebeltoft.

Borgmester Kirstine Bille (SF) i Syddjurs Kommune forventer, at færgedriften kommer i gang igen til foråret. Hun understreger, at færgen har en vigtig betydning for lokalområdet:

- Det er selvfølgelig træls. Det er helt sikkert, at Mols-Linien er en livsnerve både for Ebeltoft, men også for hele Nordjylland, som skal til Sjælland, siger borgmester Kirstine Bille (SF) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I dag har Ebeltoft-færgen kun én daglig afgang. Det er den, som vil blive nedlagt i perioden fra 28. december til 30 marts 2014.

Flere borgere frygter, at den midlertidige nedlæggelse af ruten er en forløber for en egentlig lukning

Syddjurs' borgmester tror dog på, at færgedriften kommer i gang igen. Hun har så sent som i torsdags diskuteret færgedrift med Mols-Liniens direktør.

- De (Mols-Linien, red.) har netop puttet 15 millioner kroner i et kajanlæg, så jeg tror, de også er her i fremtiden, siger borgmester Kirstine Bille (SF) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se et interview med borgmester Kirstine Bille øverst i artiklen.