Bådtyve i kæmpe brøler: Afslørede sig selv til politiet

To bådtyve begik en stor brøler, da de blev pågrebet af politiet i den ene af to stjålne både. En stor brøler betød dog, at de blev sigtet for tyveri af begge både.

De to bådtyve blev lagt i håndjern ved Kongsgårde Bro i Helgenæs. Foto: Øxenholt foto

Da politiet i går pågreb to bådtyve på en stjålen båd ud for Kongsgårde Bro på Helgenæs, begik den ene af tyvene en kæmpe brøler.

Han afslørede nemlig sig selv og sin medsammensvorne direkte til politiet, da han spurgte, om han ikke lige kunne få sine sorte sneakers og sorte trøje fra en anden stjålen båd, som de to havde efterladt længere oppe af kysten.

Den ene af de to stjålne både løb tør for benzin, hvor efter tyvene fortsatte i samme båd. Det var dog ikke svært at spore den henlagte båd tilbage til samme to bådtyve, efter de afslørede sig selv umiddelbart efter anholdelsen. Foto: Øxenholt foto

Flere vidner hjalp politiet

Østjyllands Politi modtog onsdag klokken 15:19 en henvendelse fra en 28-årig mand om, at han havde fået stjålet sin speedbåd fra lystbådehavnen i Grenaa. Båden var udstyret med GPS, og ejeren kunne se, at den befandt sig i havet omkring Sletterhage Fyr.

Mens patruljen ilede til stedet, tikkede en ny anmeldelse ind. En båd var kæntret ved netop Sletterhage og lå nu i vandkanten.

Læs også Erik var strandet på udskældt plejehjem: Nu har familien taget affære

Det skulle dog vise sig ikke at være samme båd. Flere vidner havde nemlig set to mænd sejle rundt i hver sin båd, hvor den ene på et tidspunkt var løbet tør for benzin. Derefter sejlede de to mænd videre mod Rønde og Egå Marina i samme båd.

Via endnu et vidne fandt politiet til sidst frem til båden mellem Sletterhage Fyr og Rønde. Patruljen fik et lift ud på havet af et af vidnerne, der i sin speedbåd fragtede dem ud på havet, hvor de to mænd gemte sig under bådens kaleche.

Et af vidnerne fragtede politiet ud til båden i hans egen speedbåd. Foto: Øxenholt foto

Bådtyv sørgede selv for resten

Tilbage på kysten blev de anholdt og lagt i håndjern, hvor de erkendte tyveriet af den båd, som de blev pågrebet ombord på.

Da den ene spørger, om han må få sine sneakers og sin trøje fra den anden båd, som de endnu ikke var sigtet for at have stjålet, blev de naturligvis også sigtet for det tyveri. 

Østjyllands Politi oplyser, at man har en stærk formodning om, at de to mænd har arbejdet sammen med mindst en anden person, som man har en god formodning om hvem er.

Læs også Jannies mor mistrives fortsat på Nyvang – stinker af tis og afføring