Arbejdsulykke: Montører faldt ni meter ned gennem elevatorskakt

Heldigvis slap de to mænd angiveligt uden alvorlige mén

Foto: TV2OJ / Google Maps

Tirsdag morgen kom to elevatormontører ud for en ulykke, imens de var i færd med at installere en ny motor i en elevator. Det foregik i forbindelse med renoveringen af boligområdet Skanseparken i Ebeltoft.

- Vi var derude, og jeg bekræfte, at der skete en ulykke omkring kl. 9. To mænd faldt ned gennem skakten, da en motor i toppen af elevatoren falder ned og vælter dem, siger politikommissær hos Østjyllands Politi, Thomas Hinge, til tv2oj.dk.

Ifølge hans oplysninger er de to montører sluppet heldigt fra ulykken, hvor de efter sigende faldt hele 9 meter.

- De har fået nogle brækkede ribben og andre lignende skader. Samtidig blev Arbejdstilsynet underrettet, og det er gået ind i sagen, fortæller Thomas Hinge.

En er stadig indlagt

TV 2 | ØSTJYLLAND erfarer, at den ene mand kun kortvarigt var indlagt for sine skader, mens den anden implicerede stadig er indlagt til observation for en beskadiget ryghvirvel.

I forbindelse med ulykken er der nedlagt to strakspåbud fra Arbejdstilsynet.

- Det ene handler om planlægning og udførelse af montage af skakt, som ikke er foregået på en sikkerheds- og sundhedsmæssig ansvarlig måde. Det andet går på, at der ikke har været tilstrækkelig instruktion i forhold til særlig farligt arbejde, som montage i en elevatorskakt er, oplyser Arbejdstilsynet.

Forbuddet er pålagt elevatorfirmaet JD Ingildsen, hvor fra direktøren i dag ikke ønsker at udtale sig i sagen.

Bliver undersøgt til bunds

Totalentreprisen har firmaet Jorton ansvaret for.

- Vi er ansvarlige for sikkerheden på de fælles adgangsveje, men i de enkeltes arbejdsområder, er det de forskellige firmaer, som står for sikkerheden. Nu skal vi i dialog med elevatorvirksomheden, om hvordan vi nu får løst opgaven på en sikkerhedsmæssig ordentlig måde, siger direktør for Jorton, John Funch.

Hos Arbejdstilsynet udelukker man ikke, at der kan komme flere påbud, når ulykken bliver undersøgt til bunds. De endelige detaljer foreligger om en uge.