Anholdt for røveri: Truede med legetøjspistol

Russisk statsborger genkendt efter røveri med legetøjspistol, på trods af tøjskift.

Den 47-årige russer truede personalet i denne Spar-butik med en legetøjspistol. Tidligere lå der en Kiwi-butik i samme bygning. Foto: Google Street View

En 47-årig røver med russisk statsborgerskab blev i går anholdt kort tid efter at have begået røveru i en Spar-forretning på Sdr. Skovvænget i Ebeltoft.

Manden havde, allerede inden røveriet, tiltrukket sig en medarbejders opmærksomhed ved at bruge fem-ti minutter på at gå rundt i butikken og kigge på varer, for derefter at gå uden at købe noget. 

Læs også Politiet efterlyser lastbil og vidner efter dødsulykke

Kort efter vendte manden tilbage til butikken og kiggede på sliksortimentet ved kassen, hvorefter han henvendte sig til kassemedarbejderen og stak sine ene hånd i lommen, som for at finde penge frem. I stedet præsenterede han en pistol, som han pegede i retning af medarbejderen, mens han på engelsk bad hende åbne kasseapparatet.

Efter at have tømt kassen for dens seddelindhold - angiveligt nogle tusinde kroner, forlod han butikken.

Fanget på overvågningsvideo

Hele optrinnet var dog fanget på butikkens overvågningsvideo, som gav politiet et ret præcist signalement at gå efter og allerede godt en time senere blev manden spottet i Ebeltoft by, iført nyt tøj, men med et umiskendeligt ansigt som matchede overvågningsbillederne. 

Læs også Universitets-ansat modtog bestikkelse: Nu får han mildere straf

Efter anholdelsen og en tur på stationen, hvor udbyttet fra røveriet kom frem fra lommerne, erkendte den 47-årige, at det var ham der stod bag røveriet.

Pistolen viste sig at være af legetøjstypen, købt - ærligt og redeligt - tidligere på dagen i Ebeltoft.

Giver samme sigtelse

Manden blev sigtet for røveri efter straffelovens paragraf 288, for at skaffe sig 'vinding', som det hedder, ved brug af vold eller trussel om anvendelse af vold. Og det gælder altså selvom pistolen var af plastic.

Læs også Kiwi lukker alle butikker: 1600 ansatte mister jobbet

Desuden havde den russiske mand en steakkniv på sig, hvilket reddede ham en yderligere sigtelse efter knivloven. 

I dag klokken 13 blev den 47-årige russiske mand så fremstillet for Retten i Randers. Her erkendte han sigtelsen og besluttede på stedet ikke at ære kendelsen. Han er nu varetægtsfængslet i tre uger, det fortæller kommunikationsmedarbejder ved Østjyllands Politi Jeanette Løv Rasmussen.