Analyse: Halvsløj indsats i Syddjurs Kommune

Kommunalforsker Roger Buch godkender ikke indsatsen på to fokusområder i Syddjurs Kommune

01:57

1 af 2

Op til kommunalvalget i 2013 fyldte især to ting meget blandt politikerne i Syddjurs Kommune. De ville gerne skabe flere arbejdspladser, og de ville gerne have flere borgere til at flytte til kommunen.

Men ifølge kommunalforsker Roger Buch, der er forskningschef på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, er indsatsen på netop de to fokusområder ikke godkendt.

TV 2 | ØSTJYLLAND har fået Roger Buch til at kigge nærmere på Syddjurs Kommune og udviklingen siden valget i 2013. Det sker i forbindelse med, at TV 2 | ØSTJYLLAND i de kommende uger gennemfører midtvejsvalg i de ti østjyske kommuner samt i Region Midtjylland. Tirsdag er turen kommet til Syddjurs Kommune.

I den tunge ende

- Det er gået halvsløjt på begge de to vigtige fokuspunkter. I forhold til at få folk i arbejde og skabe nye arbejdspladser ligger Syddjurs Kommune i den tunge ende blandt de østjyske kommuner, og i forhold til at tiltrække nye borgere ligger kommunen også i den tunge ende blandt de 3-4 nederste i rækken af de ti østjyske kommuner, siger Roger Buch og tilføjer:

- Så der er meget langt til, at man kan sige, at det har været succesfuldt med de mål, man satte sig.

Midtvejsvalg: Vælgerlussing til SF i Syddjurs Kommune

I kølvandet på den økonomiske krise var kommunekasserne flere steder halvtomme, og derfor var der flere kommuner i 2013, hvor fokusområderne handlede om at skaffe flere tilflyttere og arbejdspladser for at sætte skub i økonomien.

Men sammenlignet med de 10 andre østjyske kommuner mener Roger Buch, at pilen peger nedad for Syddjurs.

- I forhold til deres egne målsætninger må vi sætte pilen nedad, for sammenlignet med de andre østjyske kommuner, der er det faktisk ikke gået så godt, siger Roger Buch.

Du kan se Roger Buch fortælle mere om Syddjurs Kommune i videoen øverst på siden.

Og du kan se med i aften, tirsdag, klokken 19.45, hvor TV 2 | ØSTJYLLAND har samlet en række lokale politikere til en direkte debat på Fregatten Jylland. Se med på TV 2 | ØSTJYLLAND eller via linket her.