Aarhus Lufthavn fik dårlig marts

Udenrigstrafik faldt med 34 procent

Ryanair havde skåret ned på afgangene i marts i år, og det kan mærkes i statistikken

Aarhus Lufthavn oplevede i marts i år en markant tilbagegang i passagertallet på 16,2 procent io forhold til samme måned i fjor. Det dækker over stort set uændret indenrigstrafik, men en tilbagegang på de internationale ruter på knap 34 procent.

Ifølge lufthavnsdirektør Ole Paaske var situationen i fjor præget af, at Ryanair i marts "tyvstartede" sommerfartplanen og igangsatte flyvningerne til bl.a. Malaga ved starten af marts mod den 25. marts i år.

- Hertil kommer, at vi i marts 2011 bød velkommen til nye udenrigsruter til henholdsvis Gdansk og Helsinki. Ingen af disse ruter har været opereret i marts 2012, idet Helsinki ruten er nedlagt, og ruten til Gdansk først videreføres med start den 14. maj, siger han i en pressemeddelelse.

Med starten af sommerfartplanen 25. marts i år bliver der ifølge lufthavnen rettet op på situationen, idet Ryanair med tilføjelsen af  2 nye ruter til Barcelona og Palma de Malllorca, øger aktiviteten fra 3 til 5 destinationer i forhold til sommerfartplanen 2011.

- Man kan derfor med fordel se på udviklingen i den sidste uge af marts, hvis man vil danne sig et overblik over forventningerne til sommerhalvåret 2012, og det er her glædeligt at konstatere at vi allerede er på samme høje niveau som i tilsvarende periode i 2011.

Efter påske tager lufthavnen i øvrigt fat på det mest omfangsrige indenrigsprogram i mange år, med 13 daglige returflyvninger på hverdage.