80.000 kroner til veteranhjem: - Jeg kan næsten få tårer i øjnene af det

Fredag blev der arrangeret Ambassadørløb for tiende gang, hvor der i år blev samlet cirka 80.000 kroner ind til Veteranhjemmet Midtjylland.

Når østjyske soldater vender hjem fra krig, kan det for nogle være rigtig svært at finde tilbage til hverdagen. I de tilfælde står Veteranhjem Midtjylland klar til at hjælpe, og fredag blev der cyklet for at samle penge ind til Veteranhjemmet.

I alt deltog 115 cykelryttere til Ambassadørløbet 2021 på Djursland, og kravet for at deltage i løbet var, at man donerede til veteranhjemmet.

Det lykkedes i alt at samle godt 80.000 kroner ind. En fordobling af hjemmets aktivitetsbudget. 

- Det er så overvældende. Det varmer virkelig for mange af vores veteraner, siger Peter Francisco Suarez Bjørndal, lokalformand på Veteranhjemmet Midtjylland, til TV2 ØSTJYLLAND.

Han bliver bakket op af Jørgen Madsen, der er veteran og frivillig på veteranhjemmet.

- Jeg kan næsten få tårer i øjnene af det. Det er helt uovertruffen, det er fantastisk, siger han.

VIDEO: Når østjyske soldater vender hjem fra krig, så kan det for nogle være rigtig svært at finde tilbage til hverdagen. I de tilfælde står Veteranhjem Midtjylland klar til at hjælpe, og efter et succesfuldt, velgørende cykelløb i dag kan de fremover tage sig af endnu flere hjemvendte soldater

10-års jubilæum 

2021 udgaven af ambassadørløbet markerer et 10-års jubilæum for begivenheden. Løbet bliver arrangeret af Spar Nord Aarhus og Obton/Koncenton som et netværke-event, men i anledningen af jubilæet skulle der ske noget specielt. 

- Vi tænkte, at vi ville lave noget andet, og så begyndt vi at kigge på, hvad vi kunne gøre. Vi ville gerne støtte lokalt, og så endte det med at blive veteranhjemmet, siger Peter Clausen, der er erhvervskunderådgiver i SparNord og arrangør af løbet. 

Og selvom deltagerne for første gang skulle betale for at være med, så var der ingen sure miner at spore.

- Alle dem, jeg har snakket med om det, siger: ”hold da op - det var en god ide og nogle gode mennesker at støtte”. Det gør én glad at gøre det, siger Peter Clausen. 

Skal gå til aktiviteter

Donationen på de godt 80.000 kroner kommer til at indgå i et ellers begrænset budget for veteranhjemmet. 

- Det betyder, at vi måske kan realisere de drømme, vi snakker om i dagligdagen med den donation, siger Jørgen Madsen, frivillig i hjemmet.

Pengene skal blandt andet gå til, at veteranerne kan komme på ture, og at der kan købes materialer til hjemmets forskellige grupper, der for eksempel maler. Noget lokalformanden er rigtig glad for.

- Det hjælper os med at bygge op, og jo mere vi bygger op, jo mere har vi grobund i at formere os og få flere besøgende. Det er jo det, vi er her for. Vi er her for at hjælpe så mange som muligt, siger Peter Bjørndal. 

Foruden den obligatoriske deltagerdonation har flere lokale virksomheder også spædet i puljen, så Veteranhjemmet Midtjylland kan tage hjem med en samlet check på 80.600 kroner.