28-årig død i trafikulykke: Politimyndighed går ind i sagen

Politiklagemyndighed undersøger omstændighederne omkring en trafikulykke ved Rodskov, hvor en 28-årig omkom onsdag morgen

Foto: Google Maps

En trafikulykke, hvor en 28-årig mand omkom onsdag morgen, bliver undersøgt af Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

Det var Østjyllands Politi, der gjorde myndigheden opmærksom på, at en politipatrulje natten til onsdag havde sat efter en personbil i området, hvor ulykken var sket, og at det muligvis kunne være den forulykkede bil.

Læs også Mistede herredømmet: 28-årig dræbt i trafikulykke

Det oplyser Christian Otto, der er specialkonsulent i DUP.

- Vi blev orienteret om det i går, hvor vi indledte efterforskningen. Der har været nogle forskellige hensyn, der har gjort, at vi først har offentliggjort det i dag, siger han.

Det handler blandt andet om, at de pårørende skulle orienteres, oplyser specialkonsulenten.

Sad fastklemt og livløs 

Østjyllands Politi udsendte onsdag en pressemeddelelse, hvor man gjorde opmærksom på en anmeldelse om et solouheld onsdag morgen. 

Læs også Sigtet for sexovergreb mod fireårig: Skal blive bag tremmer

En borger havde set en bil ligge på siden i grøften og havde forsøgt at få kontakt til føreren af bilen, der sad fastklemt og livløs derinde.

Der har været nogle forskellige hensyn, der har gjort, at vi først har offentliggjort det i dag.

Christian Otto, specialkonsulent, DUP

Der blev sendt redningsmandskab til stedet, og der blev udført førstehjælp. Men klokken 06.55 blev den 28-årige mand, der er fra Hornslet, erklæret død.

Ud fra de foreløbige undersøgelser på stedet lignede det, at manden havde kørt med for høj hastighed, fremgik det af en pressemeddelelsen.

DUP har på baggrund af underretningen iværksat en nærmere undersøgelse af episoden for at få klarlagt forløbet.