25 mio. kroner til renovering af Maltfabrikken i Ebeltoft

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond donerer stort beløb til renovering af de gamle industribygninger ved Den ny Maltfabrik

En donation på 25 mio. kroner fra A.P. Møllers Fond betyder, at projektet Den ny Maltfabrik i Ebeltoft snart sætter en arkitektkonkurrence i gang, der vil omfatte renovering af de gamle industribygninger og opførelse af en ny bygning til museum og bibliotek.

Maltfabrikken skal i fremtiden være byens mødested - et stykke levende kulturarv med mange brugerrettede faciliteter. Men samtidigt i byggeri og indretning vise nytænkning, være en dynamo og en formidler af aktiviteter og arrangementer.

Fabrikken skal summe af liv året rundt, og stedet skal være for børnefamilier, unge, voksne, ældre og for de mange turister, men lige så meget for livskvaliteten og energien i det lokale.

Udvikling af sammenhængen mellem havn og by

Målet er at renovere og udvikle Maltfabrikken til Østjyllands fremtidige centrum for kunst, kultur og kreativitet. Visionen er at føre Ebeltoft ind i fremtiden og skabe rammer for det gode liv og arbejdspladser for fremtidige generationer af kreative designere, kunsthåndværkere og filmskabere.

Projektet indeholder bl.a. fremtidens bibliotek/museum, byens kulturhus, ungekulturmiljø og udstillingsfaciliteter. Det skal inddrage flere byrum i Ebeltoft i en fremtidig udvikling af sammenhængen mellem havn og by.

Fonden har lagt vægt på, at initiativet kan være med til at styrke udviklingen i hele området.

Vitaminindsprøjtning til Ebeltoft

- Med bevillingen til Den ny Maltfabrik styrkes udviklingen af Syddjurs' kulturoplevelser, kreativitet og turisme. Samtidig glæder det os, at et enestående og betydende stykke dansk industrihistorie bevares og får nyt liv, siger direktør for A.P. Møller Fonden, Henrik Tvarnø.

Donationen på 25 mio. er et væsentligt bidrag til det 150 mio. kr. store projekt, og skaber derfor stor glæde hos folkene bag Maltfabrikken.

- I Syddjurs Kommune har vi store forventninger til Den ny Maltfabrik, og ser det både som et fyrtårn inden for det kreative erhvervsområde og en positiv vitaminindsprøjtning til byen Ebeltoft. Det bliver spændende at følge forvandlingen af de gamle historiske bygninger, forklarer borgmester i Syddjurs Kommune, Claus Wistoft (V).

Håber på ringe i vandet

Næste skridt er nu en to-faset arkitektkonkurrence, som udskrives omkring årsskiftet. Vinderen forventes at være fundet i sommeren 2016. Herefter følger en projekterings- og byggefase, før det endelige projekt åbner omkring december 2018.

Fremtiden ser dermed lys ud for fabrikken.

- Med denne flotte gave fra A.P. Møller Fonden er vi kommet så langt med projektet, at vi kun mangler det sidste lille stykke for at være i mål med vores fundraising. Jeg håber, at donationen giver ringe i vandet, så andre fonde kan hjælpe os i mål, så vi kan skabe dette særlige projekt, udtaler bestyrelsesformand for Den ny Maltfabrik, Anders Byriel.

Den ny Maltfabrik er skabt i et partnerskab mellem en fond stiftet af lokale kultur- og erhvervspersoner samt Syddjurs Kommune.

Collage med antivac

Overlæge svarer på 6 spørgsmål fra corona-skeptikere

Untitled collage

Silkeborg kan få ny og unik uddannelse i naboby - men det vækker ikke glæde

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

politibil

Tyve brød ind i hus, imens familie var hjemme

IMG_4581

playBenny har lejligheden fyldt med Star Wars - og konen ligner Princess Leia

Grenaa Sygehus akutklinik

Fire uger uden vagtlægen: Mandag genåbner akutklinikker