16-årige Freja påkørt af bil – bilisten kørte hurtigt videre

Bilisten stoppede ikke op, da Freja Abildgaard Hølmer-Hansen på 16 år i morges blev påkørt af en sort Audi på Strandvejen i Rønde

Freja faldt på jorden efter sammenstødet, som endte med et brækket kraveben og ridser på hjelmen.

Det endte med et brækket kraveben, ødelagt tøj og en ødelagt scooter for 16-årige pige Freja Abildgaard Hølmer-Hansen i morges klokken 8.05, da hun blev påkørt af bilist på Strandvejen ved Føllebund i Rønde.

Bilisten kørte i en sort Audi stationcar og kørte ind i den unge pige bagfra.

Læs også Nu kører studenterne rundt i fine vogne og bliver fejret

Hun kunne høre, at der kom en bil med høj fart bag hende, selvom vejen, hun kørte på, var en 40 km/t zone.

Vejen var snæver, og hun trak derfor ud i siden, så hun næsten endte helt ude ved rabatten. Alligevel kørte bilen med samme høje fart ind i pigens venstre skulder med sidespejlet.

Høj fart i en 40 km/t-zone

- Jeg ender herefter på jorden og slår min højre skulder hårdt. Da jeg ligger på jorden, hører jeg, at bilen gasser mere op og kører videre. Jeg tænkte bare, at det er løgn. Hvordan kan man få sig selv til at køre væk fra en person, man har kørt ned, siger Freja Abildgaard Hølmer-Hansen til TV2 ØSTJYLLAND.

Jeg tænkte bare, at det er løgn. Hvordan kan man få sig selv til at køre væk fra en person, man har kørt ned?

Freja Abildgaard Hølmer-Hansen

Freja Abildgaard Hølmer-Hansen endte efter episoden på hospitalet, hvor hun hurtigt fik hjælp. Her fik hun af vide, at hun havde brækket kravebenet.

Nu går hun rundt med forbinding og prøver at holde kroppen i ro, så den kan hele.

Den 16-årige østjyde meldte efterfølgende episoden til politiet, men da hun ikke nåede at registrere nummerpladen, har politiet svært ved at hjælpe hende.

Læs også Risiko for skybrud og tordenbyger over Østjylland

Hun har derfor lavet et facebookopslag, hvor hun efterlyser den sorte Audi stationcar, som sandsynligvis har ridser på det højre sidespejl efter sammenstødet.

Bilen genkendt i området

På Facebook har Freja fået mange støttende kommentarer, og der er nogle, der skriver, at de også op til flere gange har lagt mærke til samme sorte Audi, som har kørt meget stærkt hen ad strandvejen.

- Det er dejligt med alt den støtte, jeg har fået på facebook. Der er allerede mange, der har delt mit opslag, det er kommet lidt bag på mig, at det er nået så bredt ud. Jeg har hørt fra folk, jeg ikke kender. Nu håber jeg bare, at jeg finder ud af, hvem der kørte ind i mig, så personen kan meldes til politiet, siger hun.