15.000 ville se julemanden

Trængsel på julemesse på Rosenholm Slot

02:05

1 af 2

Kalenderen siger 9. november, og der er dermed stadig halvanden måned til juleaften.

Alligevel var der i weekenden lange køer foran Rosenholm Slot, der slog dørene op for publikum til årets måske første julemarked i Østjylland.

På julemarkedet kunne de besøgende købe julegaver og godter, ligesom selveste julemanden selvfølgelig også dukkede op i de historiske rammer.

Arrangørerne skønner, at i alt 15.000 juleglade østjyder valgte at bruge en del af weekenden på julemarkedet på Rosenholm Slot nær Hornslet.

Se: Det ønsker vi os til jul

- Folk vil gerne holde jul og få noget julestemning. Og så er der et eller andet med, at det her med jul på slottet betyder noget for alle, tror jeg, siger Claus Petersen fra firmaet bag julemessen, CPHevent, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Søndag eftermiddag var køen til julemessen så lang, at de besøgende måtte vente op mod en time på at blive lukket indenfor. De mange besøgende kommer bag på arrangørerne.

- Vi er blevet taget lidt med bukserne nede. Så mange mennesker havde vi slet ikke turdet regnet med eller håbe på. Så der har været nogle udfordringer med blandt andet trafikken, siger Claus Petersen.

Se en reportage fra julemessen på Rosenholm Slot i tv-indslaget øverst i artiklen.