100 km/h på et sekund

Sune Larsen bruger alle sine penge på drag-racing

06:28 Luk video

I drag-racing konkurrerer to biler om at krydse målstregen først, og selvom distancen kun er ca. 200 meter, så er sluthastigheden omkring 300 km/h, når Sune Larsen krydser målstregen.

Drag-racing startede i 1940'erne i de amerikanske gader, hvor unge mennesker købte gamle biler, som blev lettet så meget som muligt og tunet efter bedste evne.

Sune Larsen fra Ebeltoft kører i en Chevrolet Camaro årgang 1967, og for ham er drag-racing absolut ikke en billig fritidsinteresse.

Hvor mange penge bruger du på drag-racing?

Det ved jeg ikke. Jeg bruger, hvad jeg har, og de første 200.000 kr. de forsvinder hurtigt på et år, siger Sune Larsen til Go' Aften Østjylland.

Bilen kører ikke på almindelig benzin men på metanol, og drag-raceren bruger mellem 10 og 15 liter metanol, for hver 200 meter den kører.

Næste store udfordring for Sune Larsen og hans team Ramshackle-Racing bliver Pistonhead Open i Eskilstuna i Sverige, der foregår fra d. 31. maj til 1.juni.

I videoen øverst på siden kan du se Sune Larsen vise sin imponerende bil frem i Go' Aften Østjylland. Dragraceren indeholder blandt andet hele fem sikkerhedsseler.