10 gutter i kæmpeprojekt: Bygger stald om til hyggehal

I en gammel stald i Dråby er 10 unge gutter i gang med at lave en gammel grisestald om til en hyggehal.

10 drenge i alderen 14 til 17 år har givet sig selv et enormt sommerprojekt. I en gammel grisestald ved Dråby knokler de flere gange om ugen for at omdanne den til deres helt egen hyggehal.

- Vi vil gerne have et rum, hvor vi kan hygge og være sammen i stedet for at sidde foran hver vores skærm, siger 17-årige Sofus Hanberg Juul.

Det er hans mor og stedfar, som har købt gården ved Dråby, hvor der altså stod en gammel grisestald, som nu skal blive til drengenes hyggehal.

- Det er et superfedt projekt. Det har fået nogle gutter til at stimle sammen og gå i gang med, hvad der ligner et uoverkommeligt projekt. Nu må vi se, hvor langt de kommer, siger Thomas Hanberg Hansen, stedfar til Sofus.

Små ryk

Selvom det til at begynde med måske lignede en uoverkommelig opgave, så er gutterne nået et godt stykke i løbet af sommerferien, hvor de har mødtes to gange om ugen.

- Jeg synes, vi er kommet overraskende langt, siger 15-årige Magnus Holm Hjorth.

grisestald til hyggehal gutterne
Foto: Privatfoto

I øjeblikket er de i gang med at sætte spær op - noget han troede først ville komme noget senere i processen.

- Det så lidt uoverskueligt ud, da vi skulle til at begynde. Vi gik lige så stille i gang med små opgaver, få fejet og få skidtet ud, fik pillet noget af loftet af og sådan noget. Vi tager det i små ryk, siger Magnus Holm Hjorth.

Ingen penge

Det store rum skal også have en etage, hvor der skal lægges terrassebrædder på. De ville normalt koste 18.000 kroner fra ny, men de raske fyre har fået dem hos en mand, som ikke skulle bruge brædderne til noget.

- Som udgangspunkt har vi ikke nogen penge til det her projekt. Det vi gør, er, at jeg for eksempel har skrevet ud på Facebook for at se, om jeg kunne skaffe nogle materialer, forklarer Sofus Hanberg Juul.

Galleri med billeder fra gutternes Instagramprofil

Og på den måde skal det uoverskuelige projekt altså gerne blive overskueligt - og endda med tiden færdigt.

- Planen er, når vi færdige, at vi kan komme herud med venner og bekendte og hænge ud, siger Magnus Holm Hjorth.

Når sommerferien slutter for de 10 gutter er målet, at de skal mødes en gang om ugen for at arbejde på hyggehallen. Håbet er, at de arbejdsomme unge bliver færdige i år.

Man kan følge deres arbejde på Instagram-profilen @fra_grisestald_til_hyggehal.