Nyt smitteudbrud på Samsø: Folkeskoleelev smittet med corona

En elev på Samsø Skole er smittet med COVID-19. Smittetilfældet har ikke forbindelse til smitten blandt medarbejderne i ældreplejen på øen.

Samsø Skole modtog mandag beskeden om, at en elev i 9. klasse er konstateret smittet med COVID-19. Eleven har været isoleret i hjemmet siden torsdag i sidste uge.

Alle elever i henholdsvis 8., 9. og 10. klasse på Samsø Skole er nu sendt hjem i isolation. Det skyldes, at netop de tre klassetrin undervises tæt på hinanden og benytter de samme faciliteter.

Foruden de ældste elever er også seks af skolens lærere sendt i hjemmeisolation, fordi de har været i nærkontakt med den smittede elev.

Ifølge øens borgmester, Marcel Meijer (S), er det nu det tredje enkeltstående smittetilfælde på øen på bare to dage.

- Jeg selvfølgelig rigtig ærgerlig over situationen, især når vi nu har været coronafri så længe, siger Marcel Meijer til TV2 ØSTJYLLAND.

Mandag fik Samsø to nye smittetilfælde - et hos en medarbejder i hjemmeplejen og et hos en medarbejder på Plejecenter Kildemosen.

Siden da er alle beboere på plejehjemmet blevet testet for corona, og ingen af dem er smittet, skriver Samsø Kommune på Facebook tirsdag aften.

De hjemsendte elever og lærere vil nu blive testet på behørig afstand af skolen i dag tirsdag og igen på torsdag. Alle med to negative test vil herefter kunne vende tilbage til skolen.

Alle eleverne modtager nu online-undervisning indtil det igen er forsvarligt for dem at returnere til klasselokalerne og genoptage den fysiske undervisning.

Samsinger bringer smitten med hjem

Samsø har i lange perioder været coronafri. Det første smittetilfælde på øen kom ikke før september måned, hvorfor de altså undgik hele første bølge af smitten i foråret.

Senest har der ikke været registreret nye smittetilfælde på Samsø i perioden fra 9.oktober og til 2. november.

Nu har øen dog tre enkeltstående tilfælde af coronasmitte på bare to dage. Og grundet øens beskedne indbyggertal kan bare tre tilfælde betyde et højt smittetryk.

Det er dog ifølge borgmesteren ikke noget, der gør den store forskel i arbejdet med at nedbringe smitte. Faktisk kan øens størrelse være en lille fordel.

- Vi har måske en lille fordel som øsamfund, fordi vi er helt klar på, hvem de smittede er, og hvor det er henne. Vi håndterer smitten på samme måde som normalt, og jeg føler, at vi er hurtige til at indlemme det. Det luskede er jo bare, at folk kan nå at smitte andre, inden vi overhovedet ved, at de selv er smittede, siger Marcel Meijer.

Desuden kan borgmesteren fortælle, at på trods af den store frygt i foråret for, at turister skulle bringe smitten med til øen, så er det faktisk slet ikke tilfældet ved nogen af øens smitteudbrud.

- Alle de smittetilfælde, vi kender til, er samsinger, der har taget smitten med tilbage fra besøg hos nære kontakter uden for øen, siger Marcel Meijer.


Skolebørnene vokser til den største smittegruppe

Smitten på Samsø Skole kommer på dagen, hvor befolkningsgruppen af 10 til 19-årige har overhalet de 20 til 29-årige, hvad angår coronasmitte.

Dermed er det nu skolebørnene med 1477 bekræftede smittetilfælde de seneste syv dage, der udgør den største smittegruppe i det danske samfund. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

I de samme syv dage er 1464 20 til 29-årige blevet bekræftet smittet med COVID-19. Det er dermed stadig tæt løb mellem de to befolkningsgrupper.

Set over hele perioden, hvor corona-pandemien har været i landet, er der dog stadig betydeligt flere smittede blandt de 20 til 29-årige.

I alt er 9708 20 til 29-årige blevet testet positive, hvilket er betydeligt flere end de 7185, der blevet testet positive blandt de 10 til 19-årige.

Skærmbillede 2021-01-22 kl. 09.15.49

play 2020 slog alle rekorder: Travlhed som aldrig før på genbrugsstationerne

20181016-152953-3-1920x1261we

Ny omfartsvej udvides med et ekstra spor

politimand politibetjent betjent politiet politi uniform politigenre 112

14 sigtet for brud på corona-reglerne

politibil

Tog forkert sving i sin bil – pludselig sad 75-årig fast midt på jernbanespor

20210121-172854-L-1920x1280we

playTestcenter åbner i storcenter

corona

Hele landet fastholdes på højeste niveau i coronavurdering