Nye klinikker skal hindre et for stort pres på skadestuerne

Region Midtjylland er på vej med nye klinikker til patienter med COVID-19-symptomer.

Region Midt er netop nu ved at forberede en etablering af såkaldte 'vurderingsklinikker' på hospitalerne. Det sker for at undgå et for stort pres af patienter med COVID-19-symptomer på skadestuerne.

I dag er det nemlig sådan, at man ikke kan blive tilset af sin egen læge, hvis man har symptomer på COVID-19. Derfor er patienter, der har symptomer i en grad, hvor lægehjælp er nødvendig - og hvor man ikke kan vente på et testresultat - blevet henvist til skadestuerne. 

Det gælder altså også patienter med helt almindelig influenza og mange andre infektionssygdomme end COVID-19. 

Klinikker en del af et større beredskab

I foråret har det lagt pres på skadestuerne. Det fortæller hospitalsdirektør på Aarhus Universitetshospital, Poul Blaabjerg, der betragter etableringen af klinikkerne som en del af et større beredskab.

- Det er ikke aktuelt nu, men i fremtiden kan der komme så mange patienter, at det belaster vores akutafdeling for meget. Det vil vi forebygge nu, så det er simpelthen et beredskab, vi bygger op nu, siger Poul Blaabjerg til TV2 ØSTJYLLAND.

Patienterne med symptomer er nemlig særligt krævende for skadestuen at håndtere.

- Når vi modtager COVID-19-mistænkte, så er det et stort apparat, der sættes i gang. For der skal værnemidler til, og det binder meget personale, siger hospitalsdirektøren.

Vurderingsklinikkerne behandles politisk i Region Midtjyllands hospitalsudvalg mandag og forventes indfaset løbende på Regionshospitalet Horsens, Regionshospitalet Randers og Aarhus Universitetshospital.