Gravide Simone blev indlagt med corona: Nu sender hun en opfordring til andre

30-årige Simone Sloth fra Grenaa blev i september smittet og indlagt med COVID-19. Konsekvenserne for hendes nærmeste ramte hende ekstra hårdt.

Corona-pandemien har ramt os alle på den ene eller anden måde.

Og for den 30-årige pædagog Simone Sloth har den ramt ekstra hårdt.

Hun bor i Grenaa sammen med sin mand og parrets fireårige søn. I maven har hun deres kommende datter.

I september blev hun smittet med COVID-19, og den lille families liv ændrede sig drastisk fra det ene øjeblik til det andet.

Simone Sloth med sin mand og sin søn.
Simone Sloth med sin mand og sin søn. Foto: Simone Sloth - privatfoto

- Jeg var rædselsslagen og sindssygt ked af det og bange for, at min pige ville blive hjerneskadet på grund af manglende ilt, fortæller Simone Sloth fra Grenaa til TV2 ØSTJYLLAND.

Simone Sloth
Simone Sloth var mest bange på sit barns vegne. Foto: Simone Sloth - privatfoto

Fik ikke sagt farvel

Det startede med, at Simone Sloth fik et opkald fra sin leder om, at en kollega var smittet med COVID-19, og at hun derfor ikke skulle møde op på arbejde dagen efter.

Kort efter telefonopkaldet fik hun selv feber.

- Jeg troede bare, at jeg havde fået ophidset mig selv godt og grundigt, siger Simone Sloth.

Men få dage senere kunne hun selv læse på sundhed.dk, at hun var positiv med COVID-19. Og da hun samtidig var begyndt at hoste, havde blå negle og havde svært ved at trække vejret, besluttede hun sig for at ringe til vagtlægen.

quote Det var meget voldsomt og overvældende, at det skulle gå så stærkt.

Simone Sloth, Grenaa

Hun fik derefter besked på at køre til en særlig klinik på Regionshospitalet Randers, og der besluttede de efter nogle undersøgelser at indlægge hende i isolation – uden at hun havde sagt farvel til sin mand og sin søn.

- Jeg havde sagt et henkastet farvel, fordi jeg regnede med at komme ud i bilen til dem igen, men så kom jeg ikke hjem før næsten 14 dage senere. Det var meget voldsomt og overvældende, at det skulle gå så stærkt, fortæller Simone Sloth.

En feberramt hudpose

På sygehuset i Randers fik hun det kun dårligere, og hun frygtede for sin ufødte datters liv.

- Den tid, jeg nåede at ligge i Randers, blev jeg mere og mere syg og stoppede med at spise, indtage væske og gå på toilet. Jeg kunne lige så godt være blevet bedt om at løbe et maraton. Det gjorde så ondt at trække vejret. Jeg lå bare som en feberramt hudpose i en seng, fortæller hun.

Simone Sloth
Simone Sloth fik også lungebetændelse under sin indlæggelse. Foto: Simone Sloth - privatfoto

Hun blev efter nogle dage sendt til Skejby Sygehus, hvor hun fik behandling med medicin i et drop fire gange om dagen.

Simone Sloth er voldsomt bange for nåle, men det var først efter et opkald fra sin mor, at hun begyndte at græde.

Hendes mor havde hentet Simones søn fra børnehaven, fordi han ikke kunne stoppe med at græde.

- Da begyndte jeg at tude. For du ved, at det vil hjælpe at give ham et kram, men det kan du ikke, fordi du er isoleret. Han var ked af det helt inde i sin kerne, fortæller hun

Tænk på andre

Sønnens reaktion er en af grundene til, at hun har skrevet et opslag på Facebook, som mandag er blevet liket flere end 5.000 gange og delt næsten 9.000 gange.

- Den, der er syg, er syg, men der er en hel skare af mennesker, der bliver påvirket af det. Det ramte mig at se min søn i total affekt og mine forældre på facetime, der forsøgte at smile, selvom de var bekymrede, fortæller hun.

Hendes budskab er: Hvis ikke for dig selv, så for dem du elsker.

quote Den, der er syg, er syg, men der er en hel skare af mennesker, der bliver påvirket af det.

Simone Sloth, Grenaa

- Hvis du ikke vil følge retningslinjerne for din egen skyld, så tænk på, hvad der ville ske, hvis du kom til at smitte dit barn, din lillesøster eller en anden - fordi du ved ikke, hvem det rammer hårdt, fortæller Simone Sloth.

Udover frygten for sit ufødte barn, frygtede hun, at hun var kommet til at smitte sin søn, sin mand eller nogle af børnene på den skole, hvor hun arbejder.

Det gjorde hun ikke, og babyen i maven har det godt.

Hun selv døjer stadig lidt med at trække vejret ordentligt og får jag i lungerne. Hun afviser dog ikke, at noget af det kan være bivirkninger af at være gravid i syvende måned.