30 millioner kroner på vej til lokale idrætsforeninger

Salling Fondene og Aarhus kommune er gået sammen om en hjælpepakke på 30 millioner kroner til det aarhusianske sport- og fritidsområde.

30 millioner kroner – så meget er der på vej til de aarhusianske idrætsforeninger og fritidstilbud i en netop offentliggjort hjælpepakke.

Hjælpepakken er et samarbejde mellem Salling Fondene, der byder ind med 10 millioner kroner til hjælpepakken, og Aarhus Kommune, der byder ind med de resterende 20 millioner kroner.

- Det er vigtigt at have nogle gode fællesskaber og sunde interesser, og i Salling Fondene vil vi gerne bidrage til netop det. Derfor er det naturligt for os at støtte op om det aarhusianske sport- og fritidsområde og hjælpe til, at foreninger kan komme gennem krisen, siger bestyrelsesformand i Købmand Herman Sallings Fond, Jens Bjerg Sørensen, i en pressemeddelelse.

De penge Aarhus Kommune spytter i den nye hjælpepakke kommer fra kommunens coronamidler samt Sport og Fritids-forvaltningen, der hver byder ind med 10 millioner kroner.

- Jeg er stolt over og glad for, at det er lykkedes at sikre denne vigtige hjælpepakke. Hjælpepakken sikrer, at vi ikke taber de mange frivillige ildsjæle i foreningerne, og at der fortsat er tilbud om sunde fællesskaber for byens børn og unge, siger Rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad.

Salling hjælper kulturlivet - igen

Det er ikke første gang, at Salling Fondene byder stort ind i kampen for at holde gang i kulturlivet under coronapandemien.

Så sent som i foråret indgik Salling Fondene i en hjælpepakke på i alt 75 millioner kroner til kulturområdet også dengang i samarbejde med Aarhus Kommune.

- Jeg retter en stor tak til Salling Fondene for at være med til at sikre, at der er gode sport- og fritidsmuligheder for byens borgere i en svær tid. Det er vigtigt, siger borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S).

Nu skal hjælpepakken så hurtigt som muligt behandles hos Magistraten i Aarhus Kommune, så den snarest kan blive vedtaget i byrådet.

Når først hjælpepakken er vedtaget, vil sport- og fritidsforeningerne blive orienteret om, hvordan de kan få andel i hjælpepakkens 30 millioner kroner.

Vejbump

play Beboere raser mod nye vejbump: - Det er ikke til at holde ud

Camilla Tatari

playUdsatte opdager ikke kræft – nu vil Camilla knække koden

Covid-19 LIVE
corona test podning

liveblog Danske forskere: Lægemidlet Remdesivir kan ikke reducere coronadødelighed

Munkholm Zoo Milo og Lars

play Far og søns zoologiske eventyr: Køber brunstig kamel og hundredvis af dyr

stearinlys

Glemte julelys kan koste dyrt: Beboer står til bøde på op til 5.000 kroner

Adventskranse

Sådan ser østjydernes adventskranse ud