Teenager fængslet for voldtægt i telt på Smukfest

En 19-årig mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger i forbindelse med en voldtægtssag ved dette års Smukfest

Voldtægten fandt sted i et telt på Smukfests campingområde. Foto: Helle Arensbak - Ritzau Scanpix

En 19-årig mand fra Viborg er blevet anholdt og sigtet for at have voldtaget en to år ældre kvinde i et telt på festivalen Smukfest i Skanderborg.

Manden blev lørdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. Sydøstjyllands Politi oplyser, at resultatet af grundlovsforhøret blev, at manden blev varetægtsfængslet i fire uger.

Læs også Smukfest uddeler 365.000 kroner til ensomme og udsatte

Det 21-årige offer, der kommer fra Odense, fortalte fredag formiddag politiet, at hun var blevet voldtaget om natten på festivalens campingområde.

- Efterforskningen og afhøringerne på stedet gør, at man anholder en 19-årig formodet gerningsmand, siger fungerende vicepolitiinspektør Poul Steffensen fra Sydøstjyllands Politi.

Fin festival - trods stoffer og tabernakel

Anholdelsen fandt sted kort før klokken 15 fredag eftermiddag. På nuværende tidspunkt ønsker politiet ikke at oplyse, hvor manden blev pågrebet, men lørdagens grundlovsforhør finder sted ved Retten i Kolding.

Læs også Stormen ’Johanne’ på Smukfest: Indgangsportal væltede ned på campingvagt

 Ud over den formodede voldtægt er den populære festival foreløbigt forløbet roligt og uden nævneværdig kriminalitet.

- Jeg synes, det har været en fin festival. Selvfølgelig er der nogle stoffer og noget tabernakel, men på ingen måde noget, vi ikke havde forventet, siger Poul Steffensen.